Academie Verloskunde beste leerbedrijf Limburg 2018

Array

De Academie Verloskunde Maastricht is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Limburg in de sector zakelijke dienstverlening en veiligheid. Op 23 augustus werd de oorkonde uitgereikt door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Verloskunde dingt op 19 november mee naar de prijs voor beste leerwerkbedrijf van Nederland.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen tijdens hun opleiding, leveren de leerbedrijven een belangrijke bijdrage aan het vakmanschap van de studenten.

Secretariële beroepen

De Academie Verloskunde Maastricht begeleidt sinds 2014 mbo-studenten ‘secretariële beroepen’ van het Arcus College. Binnen de ondersteunende diensten van de Academie Verloskunde leren ze praktische en sociale vaardigheden. De opleiding is aangenaam verrast met de prijs. De studenten van Arcus college geven aan blij te zijn met de kritische betrokkenheid van de begeleiders, de waardering en het mee mogen werken aan echte opdrachten.

Stimulans

Voor Zuyd Hogeschool betekent deze prijs een verdere stimulans om de samenwerking met het mbo te intensiveren. Samenwerking binnen de onderwijsketen is een van de speerpunten van Zuyd Hogeschool.

Dag van het mbo

Maandag 19 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. De jury kiest die dag niet alleen de beste mbo-student van Nederland, ook worden dan de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Bron: Zuyd Hogeschool

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen