Promotie: Inkoopmarkt zorg goed voor toegankelijkheid

0
988
Doctor in detail with euro banknotes
Vrijdag 14 september, 14:00 uur, aula
Promotie: Inkoopmarkt zorg goed voor toegankelijkheid
Suzanne Ruwaard bestudeerde hoe de inkoop van zorg kan bijdragen aan de betaalbaarheid, kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg in Nederland. Ze concludeert dat de inkoopmarkt met name goed presteert als het gaat om toegankelijkheid van de zorg. De rol van kwaliteit is echter nog beperkt. Verder blijkt het sturen op betaalbaarheid niet eenvoudig.

Promotie Mw. S. Ruwaard, MSc

Promotie: Inkoopmarkt zorg goed voor toegankelijkheid

Titel: Purchasing healthcare: Beyond getting the financial incentives right
Promotor: prof. dr. J.J. Polder
Compromotors: dr. ir. R.C.M.H. Douven en dr. J.N. Struijs

Op basis van de bevindingen concludeert Ruwaard onder andere dat de inkoopmarkt met name goed presteert als het gaat om toegankelijkheid van de zorg. In de zorginkoop is de rol van kwaliteit echter nog beperkt, maar hier zijn wel stappen gezet.

Verder blijkt het sturen op betaalbaarheid in een veranderlijke omgeving niet eenvoudig. Het lijkt erop dat er een grotere rol is weggelegd voor de overheid, die ook is opgepakt, dan op voorhand voorzien was. Het systeem werkt dus niet zoals bij de invoering gedacht was, maar het functioneert vrij goed en de ontwikkelingen gaan in de goede richting.

Location: Cobbenhagen building, Auditorium (access via Koopmans building)

Order the PhD thesis

Bron: Tilburg universiteit

Vorig artikelGECCO-subsidie voor Maastricht Studie
Volgend artikelTranen ontleden om aandoening ‘droge ogen’ op te sporen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.