Louise Gunning en Gerjan Navis spreken op alumni-symposium ‘Medisch leiderschap’ in het UMCG

0
704

Op zaterdag 3 november 2018 organiseert de medische alumnivereniging Antonius Deusing haar jaarlijks Antonius Deusingdag met als thema ‘Medisch Leiderschap’.

Medisch leiderschap

Het symposium zal gehouden worden in het Onderwijscentrum van het UMCG van 9.30 uur tot 17.00 uur. Dagvoorzitter is professor Gerda Croiset. Per 1 februari jl. werd zij benoemd tot prodecaan Onderwijs en Opleiding in het UMCG. Naast dagvoorzitter, zal zij haar visie op medisch leiderschap geven. Tijdens het plenaire gedeelte zal professor Louise Gunning-Schepers de lezing ‘Besturen als verantwoordelijkheid nemen?’ geven. Daarnaast zal professor Gerjan Navis de lezing verzorgen ‘Medisch leiderschap binnen en buiten de gebaande paden: een klinisch en maatschappelijk perspectief’.

Antonius Deusingdag

Jaarlijks looft alumnivereniging Antonius Deusing de ‘Professor Rein Zwierstraprijs’ uit voor de ‘beste Klinische Les’ en de prijs voor ‘beste verslag Wetenschappelijke Stage’’ voor masterstudenten geneeskunde aan de RUG. De prijsuitreiking vindt plaats op de Antonius Deusingdag. Naast een geldbedrag voor de eerste, tweede en derde prijs, ontvangt de eersteprijswinnaar een speciaal voor Antonius Deusing ontworpen legpenning.

Na de lunch is er de algemene ledenvergadering, gevolgd door diverse workshops. De prijswinnaars van zowel de ‘beste Klinische Les’ als het ‘beste verslag Wetenschappelijke Stage’ zullen een presentatie tijdens twee workshoprondes verzorgen. Verder is er een CRM-workshop (Crew Research Management). Onder leiding van Frans Hiddema, oud-directeur van het oogziekenhuis en Rogier van Buuren, in het dagelijkse leven piloot, gaan de deelnemers aan de slag met leiderschap in de cockpit van een vliegtuig. Dr. Joke Fleer zal tijdens de workshop ‘ontdek je leiderschapsstijl’, met de deelnemers in groepjes het ‘leiderschapsspel’ spelen.

De dag zal worden afgesloten in Stadscafé Restaurant ’t Feithhuis met een borrel.

De Medische Alumnivereniging Antonius Deusing is de vereniging voor afgestudeerden, gepromoveerden en masterstudenten aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen. Deze Antonius Deusingdag staat echter ook open voor geïnteresseerde niet-leden.

Bron: UMCG