Louise Gunning en Gerjan Navis spreken op alumni-symposium ‘Medisch leiderschap’ in het UMCG

Op zaterdag 3 november 2018 organiseert de medische alumnivereniging Antonius Deusing haar jaarlijks Antonius Deusingdag met als thema ‘Medisch Leiderschap’.

Medisch leiderschap

Het symposium zal gehouden worden in het Onderwijscentrum van het UMCG van 9.30 uur tot 17.00 uur. Dagvoorzitter is professor Gerda Croiset. Per 1 februari jl. werd zij benoemd tot prodecaan Onderwijs en Opleiding in het UMCG. Naast dagvoorzitter, zal zij haar visie op medisch leiderschap geven. Tijdens het plenaire gedeelte zal professor Louise Gunning-Schepers de lezing ‘Besturen als verantwoordelijkheid nemen?’ geven. Daarnaast zal professor Gerjan Navis de lezing verzorgen ‘Medisch leiderschap binnen en buiten de gebaande paden: een klinisch en maatschappelijk perspectief’.

Antonius Deusingdag

Jaarlijks looft alumnivereniging Antonius Deusing de ‘Professor Rein Zwierstraprijs’ uit voor de ‘beste Klinische Les’ en de prijs voor ‘beste verslag Wetenschappelijke Stage’’ voor masterstudenten geneeskunde aan de RUG. De prijsuitreiking vindt plaats op de Antonius Deusingdag. Naast een geldbedrag voor de eerste, tweede en derde prijs, ontvangt de eersteprijswinnaar een speciaal voor Antonius Deusing ontworpen legpenning.

Na de lunch is er de algemene ledenvergadering, gevolgd door diverse workshops. De prijswinnaars van zowel de ‘beste Klinische Les’ als het ‘beste verslag Wetenschappelijke Stage’ zullen een presentatie tijdens twee workshoprondes verzorgen. Verder is er een CRM-workshop (Crew Research Management). Onder leiding van Frans Hiddema, oud-directeur van het oogziekenhuis en Rogier van Buuren, in het dagelijkse leven piloot, gaan de deelnemers aan de slag met leiderschap in de cockpit van een vliegtuig. Dr. Joke Fleer zal tijdens de workshop ‘ontdek je leiderschapsstijl’, met de deelnemers in groepjes het ‘leiderschapsspel’ spelen.

De dag zal worden afgesloten in Stadscafé Restaurant ’t Feithhuis met een borrel.

De Medische Alumnivereniging Antonius Deusing is de vereniging voor afgestudeerden, gepromoveerden en masterstudenten aan de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen. Deze Antonius Deusingdag staat echter ook open voor geïnteresseerde niet-leden.

Bron: UMCG

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen