Ciro ontvangt wetenschapper dr. Leroy Hood voor lezing

0
687

Ciro ontvangt op 4 oktober aanstaande dr. Leroy Hood, grondlegger en visionair van de veelbesproken onderwerpen in de medische wereld: ‘systems biology’ en ‘P4 medicine’. Tijdens het symposium Personalized medicine and precision medicine in COPD anno 2018, dat Ciro in samenwerking met Maastricht UMC+ organiseert, geeft hij zijn toekomstvisie op deze onderwerpen.
Hood, afkomstig uit de Verenigde Staten staat wereldwijd bekend als wetenschapper, uitvinder en ondernemer. “Zijn ontdekkingen hebben fundamentele veranderingen gebracht op het gebied van genetica, leven en de gezondheid van de mens”, aldus prof. dr. Emiel Wouters, Raad van Bestuur Ciro. “We zijn vereerd om deze vooruitstrevende wetenschapper te mogen ontvangen.”
In 2011 werd dr. Leroy Hood door President Obama onderscheiden als National Medal of Science Laureate en genoemd als kandidaat voor de Nobelprijs.

Preventieve behandeling

Dr. Leroy Hood zal tijdens het symposium op 4 oktober een perspectief schetsen over de ontwikkelingen omtrent systems medicine in de volgende decade, waarbij de mens als één geheel wordt gezien van biochemische, cellulaire, fysiologische, psychologische en sociale processen.
Ook pleit hij om een ziekte preventief aan te pakken volgens ‘P4 medicine’, in plaats van reactieve symptoombestrijding wat nu vaak gebeurt. Hierbij zijn juist voorspellende factoren en een behandeling op maat waarbij de patiënt zelf een belangrijke rol inneemt de uitgangspunten.

Management van COPD

Tijdens het dagprogramma van het symposium komen diverse sprekers aan bod, waarbij wordt ingezoomd op behandelingen op maat en precisiegeneeskunde bij de complex chronische longaandoening COPD. Het symposium is niet alleen voor artsen en behandelaars interessant, maar ook voor beleidsmakers en onderzoekers zeer de moeite waard. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijven is mogelijk via www.ciro-horn.nl/agenda. Het symposium vindt plaats op 4 oktober in TheaterHotel De Oranjerie, Roermond.

Bron: Ciro Horn

Vorig artikelSta stil bij je digitale nalatenschap
Volgend artikelBezoek Staatssecretaris Blokhuis aan VN in teken van strijd tegen roken
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.