ROC Midden Nederland vernieuwt onderwijs met innoverende werkvormen en leertechnologie

ROC Midden Nederland vernieuwt onderwijs met innoverende werkvormen en leertechnologie van CSS Breda
Het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland gaat het onderwijs binnen het Future Care Lab versterken en verrijken met behulp van het Model van Werkplekleren met Leertechnologie van CSS Breda

De zorgsector verandert continu, en zal ook de komende jaren blijven veranderen. Daardoor worden er andere kennis en vaardigheden gevraagd van zorgprofessionals. Met het Future Care Lab wil het Gezondheidszorg College studenten beter voorbereiden op de ontwikkelingen in de zorg. In het Lab komen zorg, welzijn, techniek en ICT samen. Studenten werken in het Future Care Lab met slimme innovaties in een interactief lab en kunnen zo experimenteren en oefenen met zorgtechnologie. Studenten willen steeds meer geïnspireerd worden en willen flexibel leren. Technologie is tegenwoordig onlosmakelijk verbonden met leren en werken.

Vernieuwende werkvormen met leertechnologie

ROC Midden Nederland gaat daarom vernieuwende werkvormen met leertechnologie van CSS Breda inzetten om het leerproces onderwijskundig te versterken. Studenten kunnen zo op een nieuwe en uitdagende manier leren en nemen meer initiatief voor hun eigen leerproces. Studenten worden geïnspireerd door deze manier van leren en delen hun kennis meer met medestudenten.

Future Care Lab

Gerie Haartman en Marjolein van Vulpen: “We zijn trots op ons Future Care Lab. Bij alle nieuwe ontwikkelingen en de inzet van zorgtechnologie hoort ook vernieuwing van het onderwijs. Studenten en onderwijsprofessionals zijn met de inzet van leertechnologie en zorgtechnologie ready for the future!”. Jos Baeten vult aan: “Dit is een ticket to the future en is een schoolvoorbeeld van succesvolle samenwerking tussen een onderwijsinstelling en een bedrijf.”

In het Future Care Lab worden de vernieuwende werkvormen Dagstart&Reflectie en Beeldend Trainen ingezet. De zorgpraktijk vormt daarbij het vertrekpunt en het leerproces sluit aan bij de individuele leerbehoefte van studenten. ROC Midden Nederland en CSS Breda zijn enthousiast gestart aan hun samenwerking.

Fotobijschrift onderste foto’s:Studenten aan de CSS beeldtafel

Bron: ROC Midden Nederland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen