Overeenkomst om diabetestherapie-informatie geïntegreerd beschikbaar te maken op open digitaal platform #EASD2018

Array

Roche tekent overeenkomst met Novo Nordisk om diabetestherapie-informatie geïntegreerd beschikbaar te maken op open digitaal platform
Roche maakt vandaag bekend dat het een ontwikkelings- en samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten met Novo Nordisk. De overeenkomst behelst de samenwerking om informatie over insulinedosering uit de interactieve insulinepennen van Novo Nordisk te integreren in het open ecosysteem van Roche, waardoor een verbinding ontstaat met digitale diabetesmanagementoplossingen zoals mySugr. Mensen met diabetes zijn dagelijks gemiddeld een uur bezig met zelfzorg en nemen zo’n 50 therapiebeslissingen per dag. Digitale zorgoplossingen kunnen deze constante last verlichten en leveren zo ook een bijdrage aan hogere therapietrouw en betere therapieresultaten.

Geïntegreerde diabetestherapie

“Wij zijn er sterk van overtuigd dat geïntegreerde diabetesmanagement-oplossingen grote voordelen kunnen opleveren voor mensen met diabetes, zorgverleners en zorgsystemen die deel uitmaken van een open ecosysteem. We zijn dan ook erg blij dat we samenwerken met Novo Nordisk om de innovatie op dit gebied verder vooruit te helpen”, zegt Klaas Gutschoven, General Manager van Roche Diabetes Care Nederland. “De integratie van data uit de insulinepen met onze digitale zorgoplossingen zoals mySugr zorgt ervoor dat mensen met diabetes en hun zorgverleners veel makkelijker en beter zicht krijgen op het effect van insuline op hun bloedglucosewaarden. Daardoor kunnen efficiëntere en gerichtere beslissingen genomen worden; ze kunnen namelijk handelen op basis van vrijwel realtime inzichten. Dat verbetert het persoonlijke diabetesmanagement waardoor risico’s op latere complicaties kleiner worden en het levert een bijdrage aan verbeterde therapieresultaten en een betere kwaliteit van leven.”

“Deze samenwerking is een belangrijke stap vooruit in onze lopende en succesvolle samenwerking met Roche”, zegt Anders Toft, Corporate Vice President of Commercial Innovation bij Novo Nordisk. “Digitale zorgoplossingen zoals mySugr helpen nu al duizenden patiënten. Nu we de interactieve en verbonden technologie van Novo Nordisk integreren met mySugr kunnen we de dagelijkse last van zelfmanagement weer iets verlichten en bieden we op data gebaseerde inzichten die de samenwerking tussen patiënten en zorgverleners verbeteren.”

Bron: Roche Diabetes Care

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen