Zorg goed voor je ogen – Haal je ogen van ’t scherm en neem ze mee naar buiten!

0
740

Lancering buitenboek tijdens Kinderboekenweek
In 2050 zal naar alle waarschijnlijkheid de helft van de wereldbevolking bijziend zijn, zo blijkt uit onderzoek.* Voldoende daglicht kan de ontwikkeling van bijziendheid afremmen. Daarom luidt het advies om kinderen ten minste twee uur per dag buiten te laten spelen en minder lang te laten kijken naar schermpjes van tablets en smartphones. Om hier aandacht aan te schenken brengt Pearle in samenwerking met kinderboekenschrijver Marco Kunst – tijdens de eerste dag van de Kinderboekenweek – het kinderbuitenboek ‘Buiten de Pixels’ uit. Een boek dat je laat ontdekken dat buiten oneindig veel te zien en te beleven is, zonder scherm.

 

Uniek kinderverhaal waar je doorheen kunt lopen

Naast het uitbrengen van een kinderbuitenboek, heeft Pearle ook een kick-off evenement georganiseerd op woensdag 3 oktober in het Amsterdamse Bos. Hier konden 100 kinderen van diverse basisscholen door het levensgrote verhaal lopen. Bij iedere scene in het verhaal werden de kinderen uitgedaagd om beter te kijken naar de dingen die je buiten kan zien en beleven. Het kinderverhaal ‘Buiten de Pixels’ waarop het evenement in het Amsterdamse Bos is gebaseerd, is geschreven door kinderboekenschrijver Marco Kunst en geïllustreerd door Anne Roos Kleiss.

 

Met het kinderbuitenboek en het evenement ‘Buiten de Pixels’ inspireert Pearle ouders en kinderen om vaker én langer naar buiten te gaan en buiten een verhaal te beleven. Dit is voor de eerste keer dat Pearle een kinderbuitenboek uitbrengt: een boek dat je laat ontdekken dat buiten oneindig veel te zien en te beleven is.

 

Strijd tegen vierkante ogen – Bijziendheid en blindheid door gebrek aan daglicht
Recent onderzoek toont aan dat bijziendheid in rap tempo toeneemt. Naar verwachting zal in 2050 de helft van de wereldbevolking bijziend zijn*. Bijziendheid zou zelfs de grootste oorzaak van blindheid kunnen worden. Het gebrek aan natuurlijk daglicht is een belangrijke aanjager voor het ontstaan van bijziendheid. Daarnaast vormt ook het urenlang turen naar de schermpjes van tablets en smartphones voor deze generatie basisschoolleerlingen een extra risicofactor.

 

Het advies is om kinderen ten minste twee uur per dag buiten te laten spelen. Kinderen die veel buiten zijn, worden namelijk minder vaak bijziend dan leeftijdsgenoten die dat niet doen. Daarnaast wordt aangeraden om iedere 20 minuten het dichtbij en ver weg kijken af te wisselen.

 

Jasmyn Cox, opticien Pearle Opticiens: “Bijziendheid is in de toekomst wellicht de grootste oorzaak van blindheid. Wij adviseren ouders om hun kinderen minder met tablet en smartphone te laten spelen en tenminste twee uur per dag naar buiten te laten gaan.”

 

Vanaf 3 oktober kan het speciale kinderboek ‘Buiten de Pixels’ gratis opgehaald worden in één van de Pearle winkels. Het grote buitenboek in het Amsterdamse Bos was alleen op 3 oktober te bezoeken.

 

Over de campagne
Deze campagne is ontwikkeld door Pearle Opticiens in samenwerking met Achtung! (creatief bureau), Paper Island (kunstzinnige installaties), Marco Kunst (kinderboekenschrijver), Anne Roos Kleiss (illustrator), Kiki Calis (Productie) en Philogirl (Social & PR). Voor meer informatie zie: www.pearle.nl/buiten-de-pixels

Vorig artikelSuccesvol Benefietdiner Breast Care Foundation levert meer dan een half miljoen euro op
Volgend artikelEen zorg minder met technologie
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.