LUMC eerste UMC met RGS instellingscertificaat

0
816

Het LUMC heeft als eerste UMC het instellingscertificaat van de registratiecommissie Geneeskundige Specialisten (RGS) gekregen. Dit certificaat betekent dat het interne kwaliteitstoezicht op de medische vervolgopleidingen in het LUMC goed is geregeld. 

RGS instellingscertificaat

De RGS instellingsvisitatie controleert de opleidingsoverstijgende kwaliteitsaspecten van de medisch specialistische vervolgopleidingen binnen een opleidingsziekenhuis. De Centrale Opleidingscommissie (COC), het Leerhuis en de Raad van Bestuur regelen dit binnen het LUMC. “Door het behalen van het RGS instellingscertificaat zullen de afzonderlijke opleidingsvisitaties in afgeslankte vorm plaatsvinden. Hierdoor vermindert de visitatielast voor de instelling”, licht beleidsadviseur Kim Habets toe.

Eerste UMC

Het LUMC is het eerste UMC dat deelneemt aan de RGS instellingsvisitatie. “We zijn enorm trots op dit resultaat”, zegt prof. Jan van Lith, voorzitter van de COC. “Er werden lovende woorden gesproken over het open en veilig opleidingsklimaat, de inbedding van de opleidingen binnen het LUMC, de ondersteuning vanuit de COC en de betrokkenheid van de aios.”

Volgende stap

“De visitatiecommissie was ook erg te spreken over de rol van het LUMC binnen de onderwijs- en opleidingsregio OOR Leiden”, zegt prof. Willy Spaan, voorzitter Raad van Bestuur. Samen met de regiopartners wordt er veel tijd en energie gestopt in het vormgeven van hoog kwalitatieve opleidingen. “Alle grote opleidingsinstellingen binnen de OOR Leiden zullen in 2019 de RGS instellingsvisitatie hebben doorlopen. Op deze manier sorteert de OOR Leiden voor op de volgende belangrijke stap in het moderniseren van de RGS toezichtsystematiek, namelijk de regionale visitatie”, aldus prof. Spaan.

Bron: LUMC

Vorig artikelWerkprocessen bij NFI aangescherpt
Volgend artikelKabinet moet méér maatregelen nemen voor schone lucht
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.