Hernieuwde uitgave internationaal handboek slaapstoornissen in neurologie

Trotse redacteur Sebastiaan Overeem reikt eerste exemplaar uit
Onlangs verscheen de 2e editie van het succesvolle internationale handboek: ‘Sleep Disorders in Neurology’, waarin de laatste nieuwe inzichten over slaapstoornissen in de neurologie zijn opgenomen. Prof.dr. Dirk Pevernagie, medisch hoofd van het Centrum voor Slaapstoornissen Kempenhaeghe, ontving onlangs uit handen van mede-redacteur prof. dr. Sebastiaan Overeem het eerste exemplaar van het boek.

Vaste waarde

“Het handboek is een vaste waarde geworden in de medische literatuur. Het is een belangrijke referentie voor alle professionals die zich in de fundamenten van de slaapgeneeskunde willen verdiepen.”

Praktisch handboek in de spreekkamer

Het handboek ‘Sleep Disorders in Neurology’ gaat over slaapstoornissen die voorkomen bij diverse neurologische aandoeningen, bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson, Alzheimer of epilepsie. In dit boek geeft een keur aan internationale experts op hun vakgebied informatie over slaapstoornissen. Het is een praktisch boek dat elke neuroloog of neuroloog in opleiding die in aanraking komt met slaapstoornissen in de spreekkamer wil hebben liggen. Ook voor andere artsen die zich met slaapgeneeskunde bezighouden is het een waardevolle bron van informatie.

Redacteuren
De eerste internationale uitgave ‘Sleep Disorders in Neurology’ werd reeds zeer positief ontvangen. De afgelopen jaren is onder redactie van prof. dr. Sebastiaan Overeem en dr. Paul Reading*) nu een volledig hernieuwde versie uitgegeven, met inbegrip van de laatste inzichten. Naast Overeem werkten verschillende deskundigen van Kempenhaeghe mee aan deze uitgave. Prof dr. Sebastiaan Overeem is als somnoloog verbonden aan het Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe te Heeze en hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven. Dr. Paul Reading is werkzaam op de afdeling Neurologie van het James Cook University Hospital Middlesbrough, UK.

Sleep disorders in Neurology, ISBN 978-1405188432, Wiley Blackwell Publishers

Foto: Prof. dr. D. Pevernagie (links) en prof. dr. Sebastiaan Overeem (rechts) bij Kempenhaeghe

Bron: Kempenhaeghe