Joop Beelen nieuwe directeur vereniging BOSK

0
1045

Met ingang van 1 december 2018 is Joop Beelen (56 jaar) de nieuwe directeur van de BOSK, de vereniging van mensen met een aangeboren lichamelijke handicap. Hij volgt Martijn Klem op die de afgelopen zeven jaar directeur van de BOSK was.
De afgelopen twee jaar was Joop Beelen manager Bestedingen bij HandicapNL. Daarvoor was hij directeur van de stichting Hoormij. Vanuit deze functie neemt Joop Beelen vijftien jaar ervaring met patiëntenverenigingen mee die in zijn nieuwe functie goed van pas komt. Net als de stichting Hoormij verenigt de BOSK verschillende doelgroepen. Beelen: “Hoe kun je zorgen dat er een gemeenschappelijk gevoel ontstaat waarbij je de gezamenlijke belangen kunt bundelen maar waar je ook de doelgroepen van de BOSK goed kunt profileren? Dat is een uitdaging die mij aanspreekt.”

Joop Beelen

Joop Beelen heeft veel zin om aan de slag te gaan bij een vereniging die dichtbij de doelgroep staat: “De BOSK is heel sterk in het organiseren van activiteiten voor en door mensen met een lichamelijke handicap, op een constructieve manier samen met artsen, onderzoekers en zorgverleners. Samen bouwen aan verbetering, dat vind ik een van de kenmerken van de BOSK. Het is een stijl die mij aanspreekt.”

Bron: BOSK