Amsterdam UMC en Antoni van Leeuwenhoek blij met erkenning voor hun prostaatkankerzorg

Array

Bestuurders van Amsterdam UMC en Antoni van Leeuwenhoek hebben  blij gereageerd op de erkenning door zorgverzekeraar Zilveren Kruis van het hoge niveau van hun patiëntenzorg bij de behandeling van prostaatkanker.

Zilveren Kruis maakte eerder vandaag bekend dat het Prostaatkankernetwerk behoort tot de drie beste aanbieders in ons land van prostaatkankeroperaties. Tot dit netwerk, opgericht in juni jl., behoren Antoni van Leeuwenhoek, Amsterdam UMC, Noordwest Ziekenhuisgroep, MC Slotervaart, MC Zuiderzee, Rode Kruis Ziekenhuis, Andros Mannenkliniek en Ziekenhuis St Jansdal. Ook het Westfriesgasthuis en het Spaarne Gasthuis zijn erbij betrokken.

Netwerk prostaatkankerzorg

Door het bundelen van de krachten gaan meer ervaren chirurgen uit het Prostaatkankernetwerk opereren in één instelling, het Antoni van Leeuwenhoek. Voor de patiënt betekent dit betere zorg, waardoor de risico’s op complicaties, uitmondend in onder meer incontinentie en erectieproblemen, afnemen. Diagnostiek en nazorg vinden plaats in het eigen ziekenhuis.

Het Prostaatkankernetwerk streeft ernaar in 2020 circa 750 operaties per jaar uit te voeren. Hiermee zal het netwerk, op jaarbasis, ongeveer een kwart van de prostaatkankeroperaties in ons land voor haar rekening nemen.

Erkenning

Zilveren Kruis heeft, in samenhang met de erkenning, met het netwerk een driejarig, volumevrij contract afgesproken voor het uitvoeren van prostaatkankeroperaties.

In een reactie zegt Emile Voest, bestuurder van Antoni van Leeuwenhoek: ‘Wij zijn zeer blij met deze erkenning van het Zilveren Kruis. Hierdoor kunnen we onze kwaliteit en expertise nog verder verbeteren en onze patiënten nog beter bedienen. Met de vorming van het netwerk is iedere patiënt, ongeacht het ziekenhuis waar hij instroomt, verzekerd van hoogwaardig kwalitatieve zorg.’

Stimulans

Mark Kramer, bestuurder van Amsterdam UMC, geeft als commentaar: ‘De erkenning door Zilveren Kruis is ook een stimulans voor ons wetenschappelijk onderzoek naar het voorkomen en behandelen van prostaatkanker. Daarnaast is het een aansporing voor het verder verbeteren van de opleidingen urologie. Zowel Amsterdam UMC als Antoni van Leeuwenhoek zijn Europese opleidingsinstituten voor robotchirurgie op het gebied van prostaatkanker.’

Bron: Amsterdam UMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen