Prinses Beatrix onthult nieuwe naam van Sensoor, de landelijke luisterlijn

0
610

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden onthult woensdag 12 december 2018 de nieuwe naam van Sensoor, de landelijke luisterlijn in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Aanleiding voor de naamswijziging is de fusering met de zelfstandige hulplijnen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Vanaf 1 januari vallen alle hulplijnen onder één landelijke organisatie met één herkenbaar nummer.

Sensoor

In Nederland heeft iedereen toegang tot een telefonische of digitale hulpdienst. Sensoor is een landelijk netwerk van anonieme hulp op afstand. De organisatie heeft zesentwintig locaties en het landelijk bureau zit in Amersfoort. De telefonische hulpdienst bestaat zo’n 60 jaar, de chathulp en e-mailhulp meer dan 10 jaar. Sensoor wordt onder andere gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Fusie

Dankzij de fusie kunnen de 1.500 vrijwilligers van de deelnemende hulplijnen vanaf 1 januari jaarlijks zo’n 500.000 oproepen van mensen aannemen die een luisterend oor zoeken bij zorgen, pijn en eenzaamheid.

Bron: RVD

Vorig artikelPrinses Margriet bezoekt Rode Kruis projecten in Haïti
Volgend artikelVPRO Tegenlicht: verovering van ons DNA
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.