Sociale robotica: de onstuitbare opmars van menselijke machines

0
846

Binnenkort komen we robots tegen in het klaslokaal, het verzorgingshuis en misschien zelfs naast ons in bed. Hoeveel metalen slaven, androïde vrienden, kunststof knechten en machinale minnaars wil jij? Binnenkort mag je die vraag met je portemonnee beantwoorden. Het boek Sociale robotica laat zien hoe menselijke robots ons leven ingrijpend zullen omgooien.

Sociale robotica

Dankzij doorbraken op het gebied van kunstmatige intelligentie komen sociale robots in rap tempo ons leven binnen. Denk aan robotzeehond Paro, die volop in tehuizen wordt ingezet om ouderen te kalmeren. Of aan seksrobot Harmony, die in futuristische bordelen een van de oudste beroepen ter wereld uitoefent – voor slechts 80 euro.

Menselijke robots


In het pocketboekje Sociale robotica verkent journalist Sebastiaan van de Water de fascinerende mogelijkheden van de nieuwe generatie robots, die steeds menselijker worden. Van de Water laat zien hoe robots ons leven ingrijpend gaan veranderen, maar behandelt ook de schaduwzijde van deze ontwikkeling. Als machines veel menselijke taken gaan overnemen, wat blijft er dan van ons over?

Intrigerend fenomeen

‘Robotisering in het algemeen en kunstmatige intelligentie in het bijzonder zullen onze toekomst bepalen. Een spannende, interessante en zeker ook ingewikkelde ontwikkeling. New Scientist-redacteur Sebastiaan van de Water heeft in Sociale robotica dit intrigerende fenomeen op een even heldere als humoristische manier opgeschreven. Zonder behulp van robots overigens’, aldus Jim Jansen, hoofdredacteur New Scientist.

Sociale robotica van Sebastiaan van de Water is het nieuwste boek in de Pocket Science-reeks van populairwetenschappelijk tijdschrift New Scientist. Sociale robotica is vanaf 16 november verkrijgbaar voor 10,99 euro. Koop het boek in de webshop van New Scientist of in de boekhandel, of neem een abonnement op Pocket Science en ontvang alle delen automatisch.

Bron: New Scientist

Vorig artikelWilhelmina Kinderziekenhuis start met Onderzoek kinderen met Q-koorts
Volgend artikelHerstellen met bedfiets
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.