Geriatrie MC Slotervaart naar OLVG

Array

Vanaf nu is het officieel: de afdeling Geriatrie (ouderengeneeskunde) van MC Slotervaart zet haar praktijk voort bij OLVG. De continuïteit van geriatrische zorg in Amsterdam is hiermee gewaarborgd. De komende weken gaan de verpleegafdeling en polikliniek samen met medisch en verpleegkundig personeel over naar OLVG locatie west. Dit doet OLVG in nauw overleg met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA).

Opluchting

‘Na een hectische en onzekere periode zijn we nu vooral opgelucht’, aldus Jos van Campen en Kerst de Vries, twee van de zeven geriaters van MC Slotervaart die de overstap maken. ‘Met de stap naar OLVG is er duidelijkheid: voor de patiënten, hun families en voor ons als medisch personeel. We kunnen binnen OLVG als team de zorg voor onze patiënten voortzetten en er zijn binnen OLVG ruime mogelijkheden voor opleiding en onderzoek. Dat voelt erg goed.’

Hoogste niveau

Maurice van den Bosch, voorzitter raad van bestuur OLVG: ‘De afdeling Geriatrie van MC Slotervaart is van het hoogste niveau en heeft grote waarde voor de stad Amsterdam. Wij gaan er binnen OLVG alles aan doen om dit niveau vast te houden. Patiënten krijgen de zorg die ze gewend zijn, met de vertrouwde gezichten. Het is belangrijk dat patiënten zich thuis gaan voelen in OLVG. Dat geldt uiteraard ook voor de medewerkers van MC Slotervaart die onze kant op komen. Zij hebben een heftige periode achter de rug.’

Gerenommeerde afdeling geriatrie

De afdeling Geriatrie van het MC Slotervaart is de oudste van Amsterdam en zelfs een van de oudste van het land. Een zeer gerenommeerde afdeling met een unieke expertise op onder andere het gebied van oudere migranten. De afdeling bestaat uit een gespecialiseerd team van geriaters, verpleegkundig specialist, verpleegkundigen, neuropsychologen, doktersassistenten en artsen in opleiding tot medisch specialist. De afdeling is innovatie- en wetenschapsgericht, hecht en zeer ervaren.

Locatie

De komende weken zal er hard worden gewerkt aan het overbrengen van de verpleegafdeling en polikliniek naar OLVG locatie West. Ook zullen een aantal van de geriaters spreekuur houden op de polikliniek OLVG locatie oost.
Bron: OLVG
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen