Mark Vermeulen nieuwe directeur Aidsfonds-Soa Aids Nederland

Array

Mark Vermeulen is de nieuwe directeur van Aidsfonds – Soa Aids Nederland. Dat heeft de Raad van Toezicht van de stichting vanmiddag bekend gemaakt. Mark Vermeulen (39 jaar) brengt 10 jaar ervaring met zich mee, hij komt uit de eigen organisatie. Als leider wil hij een nieuwe impuls geven aan de aids- en soa-bestrijding in Nederland en in de wereld. Hij is de eerste directeur die zelf openlijk leeft met hiv.

Yvonne Wilders, voorzitter van de Raad van Toezicht van Aidsfonds – Soa Aids Nederland:  

“Aidsfonds – Soa Aids Nederland is een organisatie die in Nederland en in de wereld erkend wordt om haar impactvolle en innovatieve aanpak en onvoorwaardelijke steun aan de mensen die het meest geraakt worden door soa’s en hiv. Met Mark Vermeulen als directeur is de Raad van Toezicht ervan overtuigd dat de organisatie met nog meer betrokkenheid en ambitie aan het werk gaat. Als ‘nieuwe generatie’ leider zal hij met zijn gedrevenheid en persoonlijkheid veel (nieuwe) mensen aan zich weten te binden, die nodig zijn om de strijd tegen hiv, aids en soa’s te winnen.”

Mark Vermeulen leeft sinds 2007 met hiv en is daar heel open over, juist om het stigma rond hiv tegen te gaan. Het drijft hem in zijn motivatie om mensen met hiv in Nederland en in de wereld te ondersteunen en samen met hen een einde te maken aan de aidsepidemie.

Mark Vermeulen, directeur Aidsfonds – Soa Aids Nederland:

“Het hangt er maar van af waar je geboren bent of je toegang hebt tot levensreddende medicijnen. In Nederland kan ik prima leven met hiv, maar dat geldt niet voor iedereen. Zeker op andere plekken in de wereld is dat niet het geval. Ik wil aan die ongelijkheid een einde te maken. Daarnaast is een laatste belangrijke inspanning nodig in Nederland. Het is onacceptabel dat nog steeds meer dan 700 mensen ieder jaar een hiv-diagnose krijgen en dat honderdduizend mensen in ons land jaarlijks een soa oplopen. Dat kan en moet drastisch verminderen. Het is mijn doel om van Nederland het eerste land te maken met nul nieuwe hiv-infecties.”

In zijn nieuwe functie als directeur, is Mark Vermeulen verantwoordelijk voor de  toekomstige koers van Aidsfonds – Soa Aids Nederland. Samen met de mensen die het meest geraakt worden door soa’s en hiv, de Nederlandse overheid, artsen, zorgprofessionals en andere maatschappelijke organisaties, wil hij toewerken naar nul nieuwe hiv-infecties in Nederland; een betekenisvolle bijdrage aan het einde van aids in de wereld en een drastische vermindering van de vijf belangrijkste soa’s.

Bron: SOAIDS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen