Amsterdam UMC benoemt dr. Karen Kruijthof tot lid raad van bestuur

Array

De Raad van Toezicht van Amsterdam UMC heeft mevrouw dr. Karen Kruijthof per 14 februari 2019 benoemd tot lid van de raad van bestuur. Zij vult de vacature in, die is ontstaan met het vertrek van drs. Wouter Bos en de benoeming van prof.dr. Chris Polman tot zijn opvolger als voorzitter raad van bestuur VUmc en vicevoorzitter raad van bestuur AMC per 1 oktober 2018.

Karen Kruijthof studeerde geneeskunde en bestuurskunde aan de Vrije Universiteit en promoveerde in Rotterdam op een onderzoek naar zeggenschap van medisch specialisten in Nederlandse ziekenhuizen. Daarbij werkte ze onder meer samen met het AMC, thans onderdeel van Amsterdam UMC. Karen Kruijthof heeft ruime bestuurlijke ervaring als lid van de raad van bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam/Schiedam en heeft de fusie tussen beide ziekenhuizen mede vorm gegeven. Ze is daarbij onder meer verantwoordelijk geweest voor personele zaken, medezeggenschap en de verpleegkundige beroepsgroep.

In de raad van bestuur van Amsterdam UMC zal Karen Kruijthof zich toeleggen op de verschuivingen van afdelingen tussen de beide locaties en de integratieprocessen, die voortkomen uit de fusie tussen AMC en VUmc. Ze zal ook de portefeuille HR, bonden en medezeggenschap beheren en zich richten op het stroomlijnen van innovatieprocessen.

Bron: Amsterdam UMC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen