GezondheidsmeterPGO als eerste NEN7510 gecertificeerd

0
1145

Over ruim een jaar krijgen alle Nederlanders een eigen online persoonlijke gezondheidsomgeving: het PGO. Daarin kan je als burger je medische informatie ophalen, zelf informatie toevoegen en de data delen met zorgverleners. GezondheidsmeterPGO zet de standaard om dit veilig te doen nu het door Brandcompliance officieel is gecertificeerd voor ISO 27001 en NEN 7510.

De certificering gaat over de volledige dienstverlening van Curavista via Gezondheidsmeter. Dat is een door Curavista in eigen beheer ontwikkeld open en modulair platform. Op het platform halen mensen data op, voegen ze data toe en kunnen ze die vervolgens weer delen. Moderne dashboards vertalen de data naar bruikbare informatie. Het platform wordt voor verschillende toepassingen ingezet, zoals GezondheidsmeterPGO, zorgpaden, eLearnings, studies en registers.

Certificering

Directeur van Curavista is Esther van Noort. “GezondheidsmeterPGO is een belangrijke pijler in onze dienstverlening. MEDMIJ stelt NEN 7510-certificering als voorwaarde om aan het stelsel deel te nemen. We werkten al in de geest van NEN 7510 en MEDMIJ gaf ons een concrete aanleiding om tot certificering over te gaan. Natuurlijk zijn we trots dat we als eerste PGO in het MEDMIJ stelsel deze certificering hebben gehaald.”

GezondheidsmeterPGO

Burgers en professionals hebben hun eigen individuele behoeften, die bovendien voortdurend veranderen. Dat vraagt om een flexibel PGO, waarin deelnemers zelf de inhoud samenstellen. Inhoud die wetenschappelijk verantwoord is.

Informatiebeveiliging-management & NEN 7510

ISO 27001 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging-management, gericht op het continue managen, beheren en verbeteren van informatiebeveiliging-risico’s. NEN 7510 is de standaard voor de beveiliging van medische data. Het is bijzonder dat Curavista, als niet-zorginstelling, beschikt over beide certificeringen. De normen zien toe op zowel de inrichting van processen en procedures op het gebied van informatiebeveiliging als op de naleving daarvan. Dan gaat het om controle, toetsing en permanente verbetering. Het geeft klanten de zekerheid dat Curavista de informatiebeveiliging beheerst, optimaal heeft geïmplementeerd in haar beleid en processen en continu werkt aan verbeteringen.

Bron: Curavista

Vorig artikelAanhouding voor illegale handel in doping en geneesmiddelen
Volgend artikelNieuwe MRI Flevoziekenhuis spectaculair afgeleverd
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.