De Forensische Zorgspecialisten heeft een nieuw EPD

De Forensische Zorgspecialisten is vrijdag 7december overgestapt op een nieuw EPD met standaard content forensische GGZ. Met deze geïntegreerde totaaloplossing beschikken de medewerkers over een innovatief elektronisch patiëntendossier (EPD) dat naast vakgerichte inhoud diverse beheervoordelen oplevert.

De Forensische Zorgspecialisten (DFZS), waaronder de Waag en de Van der Hoeven Kliniek vallen,is met de overstap naar één gezamenlijk EPD gegaan. DFZS profiteert met met het nieuwe EPD onder meer van rolgerichte ondersteuning en uitgebreide ondersteuning bij het multidisciplinair overleg. “Gebruikmaken van één dossier betekent meer efficiëntie in ons werk en daarmee nog betere zorg voor onze patiënten en cliënten. En daar draait het natuurlijk om”, aldus bestuurder Mariëtte Keijser.

EPD voor forensische zorg

De forensische geestelijke gezondheidszorg heeft een belangrijke maatschappelijke functie in het bijdragen aan een veiligere samenleving. Om de begeleiding en behandeling van forensische patiënten en cliënten goed te ondersteunen, is een volledig integraal en veilig EPD ontwikkeld waarmee er goed samengewerkt wordt tussen ketenpartners. Andere voordelen zijn dat er eenmalig informatie geregistreerd wordt en de behandelaar geholpen wordt in de informatievoorziening van het behandeltraject.

Livegang

 Op 15 verschillende locatiesvan de Van der Hoeven Kliniek en de Waag is op vrijdag 7 december met medewerkers stilgestaan bij de livegang van het nieuwe EPD. “Tientallen medewerkers zijn de afgelopen weken getraind in het gebruik van het nieuwe EPD en zijn daarmee een belangrijke vraagbaak voor hun collega’s. Er is een mooie basis geleverd en we zijn er klaar voor! Ik ben enorm trots op iedereen die de afgelopen periode zo hard heeft gewerkt om deze livegang mogelijk te maken.”, vertelt Josee Bos, projectleider en locatiemanager Van der Hoeven Kliniek.

Veilig en betrouwbaar

“Het is heel fijn dat zowel de behandelaren van de Waag en de Van der Hoeven Kliniek vanaf nu allemaal in hetzelfde EPD werken. Dit voorkomt fouten en maakt de overdracht van patiënten nog eenvoudiger.” Martin Pol, regiomanager bij de Waag en medewerkers worden ontlast van veel dubbele administratie.

De Forensische Zorgspecialisten

De Forensische Zorgspecialisten levert kennis en diensten in de forensische zorg en bieden daarmee oplossingen voor een veiligere samenleving. Dat doen zij onder andere door het aanbieden van behandeling en begeleiding aan mensen met (dreigend) strafbaar gedrag en mensen die een gevaar voor zichzelf of anderen zijn.

Bron: De Forensische Zorgspecialisten

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen