De Forensische Zorgspecialisten heeft een nieuw EPD

0
872

De Forensische Zorgspecialisten is vrijdag 7december overgestapt op een nieuw EPD met standaard content forensische GGZ. Met deze geïntegreerde totaaloplossing beschikken de medewerkers over een innovatief elektronisch patiëntendossier (EPD) dat naast vakgerichte inhoud diverse beheervoordelen oplevert.

De Forensische Zorgspecialisten (DFZS), waaronder de Waag en de Van der Hoeven Kliniek vallen,is met de overstap naar één gezamenlijk EPD gegaan. DFZS profiteert met met het nieuwe EPD onder meer van rolgerichte ondersteuning en uitgebreide ondersteuning bij het multidisciplinair overleg. “Gebruikmaken van één dossier betekent meer efficiëntie in ons werk en daarmee nog betere zorg voor onze patiënten en cliënten. En daar draait het natuurlijk om”, aldus bestuurder Mariëtte Keijser.

EPD voor forensische zorg

De forensische geestelijke gezondheidszorg heeft een belangrijke maatschappelijke functie in het bijdragen aan een veiligere samenleving. Om de begeleiding en behandeling van forensische patiënten en cliënten goed te ondersteunen, is een volledig integraal en veilig EPD ontwikkeld waarmee er goed samengewerkt wordt tussen ketenpartners. Andere voordelen zijn dat er eenmalig informatie geregistreerd wordt en de behandelaar geholpen wordt in de informatievoorziening van het behandeltraject.

Livegang

 Op 15 verschillende locatiesvan de Van der Hoeven Kliniek en de Waag is op vrijdag 7 december met medewerkers stilgestaan bij de livegang van het nieuwe EPD. “Tientallen medewerkers zijn de afgelopen weken getraind in het gebruik van het nieuwe EPD en zijn daarmee een belangrijke vraagbaak voor hun collega’s. Er is een mooie basis geleverd en we zijn er klaar voor! Ik ben enorm trots op iedereen die de afgelopen periode zo hard heeft gewerkt om deze livegang mogelijk te maken.”, vertelt Josee Bos, projectleider en locatiemanager Van der Hoeven Kliniek.

Veilig en betrouwbaar

“Het is heel fijn dat zowel de behandelaren van de Waag en de Van der Hoeven Kliniek vanaf nu allemaal in hetzelfde EPD werken. Dit voorkomt fouten en maakt de overdracht van patiënten nog eenvoudiger.” Martin Pol, regiomanager bij de Waag en medewerkers worden ontlast van veel dubbele administratie.

De Forensische Zorgspecialisten

De Forensische Zorgspecialisten levert kennis en diensten in de forensische zorg en bieden daarmee oplossingen voor een veiligere samenleving. Dat doen zij onder andere door het aanbieden van behandeling en begeleiding aan mensen met (dreigend) strafbaar gedrag en mensen die een gevaar voor zichzelf of anderen zijn.

Bron: De Forensische Zorgspecialisten