Schaatshulpmiddel voor gehandicapte kinderen gepresenteerd

Eerste schaatshulpmiddel voor gehandicapte kinderen getoond tijdens kunsttentoonstelling in Den Haag

‘Ook kinderen met een beperking moeten van ijspret kunnen genieten.’
Vorig jaar kondigde de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten (HSG) aan in samenwerking met studenten van de Haagse Hogeschool te werken aan een schaatshulpmiddel, waarmee ernstig gehandicapte kinderen kunnen schaatsen. Het werkende prototype werd vandaag onder grote belangstelling gepresenteerd tijdens de tentoonstelling Beweegredenen, welke officieel geopend werd door burgemeester van Den Haag Pauline Krikke. De tentoonstelling is speciaal in het leven geroepen om de ontwikkeling van het hulpmiddel te stimuleren en de introductie van twintig stuks bij Sporttainment Center De Uithof in Den Haag mede te financieren. Het project is een initiatief van Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten (HSG) en werd in samenwerking met verschillende studenten van de Haagse Hogeschool gerealiseerd.


‘Onvergetelijke winterdagen voor kinderen met een beperking

Curatoren van Beweegredenen zijn voorzitter van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten, Pulchri-lid en ex-fotograaf Hans Willink én Yvonne van Kuijk, Pulchri-lid en secretaris Stichting Pulchro Sacrum. Willink: ‘We zijn enorm blij en dankbaar dat Pulchri Studio en alle kunstenaars het project zo’n warm hart toedragen. Op deze manier hopen we bij te dragen aan onvergetelijke winterdagen voor kinderen met een beperking, die eindelijk ook kunnen genieten van ijspret, te beginnen bij de Uithof in Den Haag.’ De initiatiefnemers verwachten dat de fabricage, assemblage en verzending van de schaatshulpmiddelen zo’n € 2.000 per stuk gaat kosten.


Enthousiaste kunstenaars zetten zich in voor goed doel

Frans de Leef, voorzitter van Pulchri Studio, is er trots op zijn steentje bij te kunnen dragen: “Ik zei gelijk ja toen ik de vraag kreeg of we deze tentoonstelling konden gaan organiseren. Wij als Pulchri Studio staan midden in de maatschappij en dit dient een prachtig maatschappelijk doel. Wij zetten ons samen met de enthousiaste kunstenaars voor de volle 100% in om het schaatshulpmiddel beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk kinderen.”


Hoewel het een tweedimensionale expositie betreft, hebben ook de vier beste sculpturisten van Nederland, Eppe de Haan, Kim Kroes, Loek Bos en Marijke Gémessy, een werk ingebracht voor de veiling. Dat veel kunstenaars hun steentje wilden bijdragen aan dit goede doel, bleek wel uit het aantal aangemelde werken: er zijn vijf keer zoveel stukken ingebracht voor de veiling, dan voor de verkoopexpositie.


Benefietveiling tijdens finissage

Speciaal ter gelegenheid van het gekozen goede doel zal tijdens de finissage op zondag 6 januari om 15.00 uur een benefietveiling gehouden worden. Gedurende de tentoonstelling kunnen de bezoekers bieden op deze werken. De slotveiling zal plaatsvinden onder leiding van Peter Meefout van het veilinghuis Venduehuis der Notarissen. De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede aan het schaatshulpmiddel. Er wordt geen opgeld gevraagd.

Bron: Gemeente Den Haag

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen