?Ksyos beschikt als eerste zelfstandige kliniek over een digitaal actueel overzicht van medicatie

0
853

Ksyos heeft als eerste zelfstandige kliniek in Nederland de mogelijkheid een digitaal actueel overzicht van medicatie van een patiënt in te zien. Dit is onderdeel van de B1 module van VIPP (Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt Professional).

Door te voldoen aan de eisen die nodig zijn om B1 te halen zet Ksyos een grote stap in het sneller en veiliger verwerken van medicatiegegevens. Het digitaal aanbieden van actuele medicatiegegevens aan de kliniek is minder foutgevoelig omdat gegevens niet meer handmatig overgenomen worden. Daarnaast zorgt het beschikbaar hebben van de actuele medicatiegegevens van een patiënt voor volledigheid van gegevens, waardoor medicatiegebruik beter afgestemd kan worden. Peter Lamers, CTO bij Ksyos: “Uiteraard vinden we het leuk om te horen dat we de eerste zijn maar voor ons is een koppeling van belangrijke gegevens zoals actuele medicatie niet meer dan normaal. Wij gaan voor de beste zorg voor de patiënt en proberen de zorgverlener daarbij zoveel mogelijk te ontzorgen van extra administratieve handelingen. Verregaande integratie in het zorg ICT landschap hoort daarbij.

Informatie makkelijker beschikbaar voor patiënt

Het VIPP-programma is een initiatief van het ministerie van VWS met als doel patiënten meer regie over en inzicht te geven in hun medische gegevens. In totaal hebben 104 zelfstandige klinieken, leden en niet-leden van ZKN, VIPP-subsidie ontvangen, waarvan 88 voor module B1. Het doel van de subsidie is om in 2020 gereed te zijn om patiënten digitaal toegang te verschaffen tot hun eigen medische gegevens en om medicatiegegevens uit te wisselen. De subsidie is verdeeld over diverse modules.

Bron: Ksyos

Vorig artikelNiemand wil met Kerst alleen zijn
Volgend artikelWat weet u nog van TBC?
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.