Wim Schreurs benoemd tot bijzonder hoogleraar registratie orthopedische implantaten

Dr. Wim (B.W.) Schreurs is met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot bijzonder hoogleraar Landelijke registratie orthopedische implantaten en operatieve verrichtingen aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. Deze bijzondere leerstoel is een initiatief van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) met als doel meer aandacht voor  de  verbetering van de kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid van het gebruik van orthopedische implantaten in onderwijs en onderzoek. Het is ook de eerste en enige leerstoel op dit gebied in Nederland.

Gewrichtsvervangende chirurgie

Dr. Wim Schreurs is orthopedisch chirurg in het Radboudumc. Hij is gespecialiseerd in gewrichtsvervangende chirurgie bij jonge patiënten en revisiechirurgie van gefaalde heupprothesen.
Hij heeft een groot orthopedisch netwerk zowel binnen als buiten Nederland. Hij was onder andere voorzitter van de European Hip Society van 2016 tot 2018.  Dit gecombineerd met een duidelijke visie om het draagvlak voor de landelijke registratie van orthopedische implantaten en operatieve verrichtingen te vergroten, maakt Schreurs tot de gedroomde kandidaat voor deze leeropdracht.

Revisiechirurgie

Dr. Schreurs (1957) studeerde Geneeskunde aan de Radboud Universiteit en behaalde in 1988  zijn arts-examen. In 1988 legde hij ook het Amerikaanse artsenexamen (ECFMG) af. Aansluitend werkte hij als onderzoeker in het  Laboratorium voor Experimentele Orthopedie in het Radboudumc.  In 1994 promoveerde hij op Onderzoek naar Revisiechirurgie van gefaalde heupprothesen. Van 1990 tot 1996 volgde hij de opleiding tot Orthopedisch Chirurg en de opleiding Orthopedie aan het Radboudumc. Sindsdien is hij staflid Orthopedie bij het Radboudumc.

Bron: Radboud Universiteit

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen