Planetree: Genomineerden bekend voor meest mensgerichte initiatieven in de zorg?

0
920

Planetree reikt op donderdag 21 maart 2019 voor de elfde keer de Planetree awards uit voor de meest bijzondere en innovatieve projecten op het gebied van mensgerichte zorg. Dat gebeurt tijdens de jaarlijkse Planetree Conferentie bij NBC in Nieuwegein, de grootste conferentie op het gebied van mensgerichte zorg in Europa. De awards zijn bedoeld als stimulans en erkenning voor zorgprofessionals om vernieuwende patiëntgerichte initiatieven in praktijk te brengen. Het stemformulier voor het publiek is tot en met 21 februari geopend op www.planetree.nl/awards-2019.

Genomineerden

Planetree heeft uit de vele inzendingen dertien projecten genomineerd aan de hand van criteria als merkbare effectiviteit, urgentie en overdraagbaarheid. De drie projecten in de categorie “innovatie” en tien in de categorie “bijzonder project” zijn:

 • Groenhuysen – ‘De ‘AmpUgo’ of ondersteun’
 • GGzE – ‘De Professionals’
 • Rivas Zorggroep, Beatrixziekenhuis – ‘Polireview; terugverwijzen van patiënten naar de huisarts’
 • Groenhuysen – ‘Senioren Zomerschool’
 • Libra – ‘Niet-Aangeboren-Hersenletsel Observatieklas’
 • Zorggroep Almere – ‘Altijd thuis, zelfs bij verhuizing naar het verpleeghuis’
 • GGzE – ‘Tech Playground’
 • ZorgSaam Zeeuws Vlaanderen – ‘De functie ‘Buurvrouw’‘
 • Cardia – ‘De Belevingsplank’
 • Asster – ‘Mensgerichte zorg bij elektroshock therapie’
 • WVO Zorg – ‘Medewerkers denken mee over het meerjarenbeleidsplan’
 • Sevagram – ‘Dementie kwartetspel’
 • Rivas Zorggroep – ‘Kwetsbare ouderen in de wijkverpleging’

Publieksstem

Iedereen kan tot en met 21 februari zijn of haar stem uitbrengen via www.planetree.nl/awards-2019 Deze publieksstemmen bepalen samen met de stemmen van de onafhankelijke jury, bestaande uit vertegenwoordigers van cliëntenraden, zorgmedewerkers en deskundigen uit de zorgsector, wie de uiteindelijke winnaars worden. Voorgaande jaren werden vele duizenden stemmen uitgebracht.

Conferentie

Het is de elfde keer dat Planetree een conferentie voor mensgerichte zorg in Nederland en België organiseert. Het thema van 2019 is ‘Ruimte voor Groei’. Gastsprekers dit jaar zijn Lucien Engelen, expert op het gebied van technologie en zorg, adviseur van de Raad van Bestuur van het Radboud Universitair Medisch Centrum en eigenaar van transform.health en Dr. Ben Tiggelaar, gedragswetenschapper, schrijver van vele management beststellers en internationaal bekend en enthousiast spreker. Andere onderdelen van het programma zijn onder andere diverse inspirerende sessies – gehouden door experts en Planetree zorgorganisaties – en een Belevingsplein.

Planetree Nederland

Mensen in kwetsbare situaties zoals ziekte, ouderdom, handicap of verwarring verdienen veiligheid, liefde, vakmanschap en onze volle aandacht. Zorg zoals je het je dierbaren gunt. Stichting Planetree Nederland is een non-profit organisatie die dit mogelijk wil maken. Alles wat we doen is erop gericht dat zorg als goede zorg ervaren wordt en met plezier gegeven. Planetree inspireert, adviseert en begeleidt zorgorganisaties om dit in strategie en praktijk te realiseren én te blijven verbeteren.

Bron: Plantree

Vorig artikelSint Maartenskliniek en Zimmer Biomet werken samen aan verbetering orthopedische zorg
Volgend artikelDe donkere kant van informatietechnologieën
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.