Worldeye, onderdeel van de D?nyag?z Hospital Group, heeft aan de Zuidas te Amsterdam een high-end oogziekenhuis geopend! In onze 23ste vestiging is internationale en innovatieve oogheelkundige topzorg te vinden. Iedereen kan bij ons terecht voor verzekerde zorg, alsook voor refractiechi...

Polikliniek Oogheelkunde Coevorden verhuist naar De Veltstroom

Per 1 februari verhuist de polikliniek Oogheelkunde van Saxenburgh in Coevorden van Aleida Kramer naar Gezondheidscentrum De Veltstroom.

De polikliniek Oogheelkunde heeft als enige polikliniek tot op heden nog spreekuur gehouden in Aleida Kramer. Vanaf februari is Gezondheidscentrum De Veltstroom de nieuwe locatie voor patiënten en medewerkers van de polikliniek Oogheelkunde. De overige poliklinieken uit Aleida Kramer verhuisden afgelopen zomer al naar het voormalig Waterschapsgebouw.

Veltstroom

Met verhuizing naar De Veltstroom wordt de polikliniek niet alleen voorzien van een nieuwe locatie, ook van vernieuwde apparatuur. Zo is er bijvoorbeeld een Optical Coherence Tomografie (OCT) aangeschaft. Bij een OCT-onderzoek worden er scan’s gemaakt van de structuren van het oog en kunnen afwijkingen aan het netvlies of oogzenuw nauwkeurig in beeld gebracht worden. Voorheen moesten patiënten uit de regio Coevorden hiervoor naar het ziekenhuis in Hardenberg.

Samenwerken onder één dak


De samenwerkende praktijken in De Veltstroom willen de gezondheid in de regio verbeteren zodat inwoners langer leven en meer kwaliteit van leven ervaren. Dat doen zij door het traditionele onderscheid tussen huisartsen en medische specialisten te doorbreken en anders te gaan samenwerken onder één dak.

Bron: SXB

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen