Franciscus Gasthuis & Vlietland en Samsung zetten patiëntenzorg voorop met vernieuwde röntgenkamers

Array

Franciscus Gasthuis & Vlietland vernieuwen samen met Samsung de röntgenkamers van de ziekenhuizen in Rotterdam en Schiedam. Uitgangspunten bij de vervanging zijn het welzijn en comfort van patiënten. Zo zijn de vernieuwde systemen in staat om betere beelden te maken met een lagere stralingsbelasting en kijken medewerkers moeiteloos naar de positie van de patiënt door de camera naast de röntgenbuis. Om de ervaring zo comfortabel mogelijk te maken, zijn grote foto’s van de Rotterdamse haven en de Erasmusbrug aan de röntgenkamers toegevoegd.

Positief

“De eerste ervaringen zijn positief en van de specialisten hoor ik dat de beeldkwaliteit is verbeterd”, zegt Jurgen Mourik, klinisch fysicus bij Franciscus Gasthuis & Vlietland over de vernieuwde röntgenkamers. “Alles gaat volledig automatisch, waardoor de fysieke belasting voor collega’s is verlaagd en zij zich kunnen focussen op het welzijn van de patiënt. En met slimme bedieningssoftware en het toekomstige SimGrid kunnen we ook de bestralingsbelasting laag houden.”

Ook bij het maken van complexe beelden, zoals overzichtsfoto’s van het gehele been of de rug, ondersteunt Samsung de patiënt en medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundige (MBB’er). Aan de hand van de informatie in het ziekenhuisinformatiesysteem bepaalt het systeem automatisch de instellingen van het onderzoek, ook bij meerdere foto’s na elkaar. Hierdoor ligt de patiënt korter in een oncomfortabele houding en hoeven MBB’ers de posities van de röntgenbuis niet langer zelf in te stellen. Daarmee verlicht Samsung het werk van MBB’ers en wordt het werk efficiënter.

Twee röntgenkamers

Franciscus Gasthuis & Vlietland hebben op locatie Franciscus Vlietland in Schiedam twee röntgenkamers vervangen. De twee röntgenkamers in Franciscus Gasthuis in Rotterdam volgen in april en mei van dit jaar.

Voor meer informatie over het GC85-systeem van Samsung, ga je naar https://www.samsunghealthcare.com/en/products/DigitalRadiography/GC85A/Radiology/benefit.

Over Samsung Electronics
Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Wij zijn toonaangevend in de wereld van TV’s, smartphones, wearables, tablets, huishoudelijke apparaten, netwerksystemen, geheugen, systeem-LSI, gieterij en LED-oplossingen. Het laatste nieuws, artikelen en persmateriaal vind je op Samsungs Newsroom op http://news.samsung.com/nl en onze blogs Discover en Evolve.

Bron: Samsung Press Office

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen