Actief Zorg continueert activiteiten Joost Zorgt

Array

Het Brabantse Actief Zorg heeft overeenstemming bereikt met curator Mr. J. Westerhof van HVG Law te Utrecht over de overname van Joost Zorgt. Begin deze maand werd de Utrechtse thuiszorgorganisatie failliet verklaard. Door de overname is de continuïteit van zorg zoveel mogelijk geborgd.

Actief Zorg streeft ernaar zoveel mogelijk medewerkers en zorgvragers van Joost Zorgt over te nemen. De organisatie breidt met de overname uit in andere delen van het land. Jacqueline van de Ven, directeur Verpleging & Verzorging vindt het belangrijk dat mensen kunnen rekenen op de hulp die ze nodig hebben. “Wij streven ernaar dat medewerkers zoveel mogelijk onder dezelfde arbeidsvoorwaarden blijven werken. Hoogstwaarschijnlijk wél onder de naam Actief Zorg.” De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Over Actief Zorg


Met 3.500 medewerkers zet Actief Zorg zich dagelijks in voor haar ruim 14.000 klanten die thuis hulp kunnen gebruiken. Mensen kunnen bij de organisatie terecht voor huishoudelijke ondersteuning, verzorging, verpleging, begeleiding en advies. Actief Zorg wil proberen een bijdrage te leveren aan het geluksgevoel van haar klanten. De ambitie is om de zelfregie van zowel de klanten als medewerkers te vergroten. Wij geloven dat tevreden medewerkers bijdragen aan gelukkiger klanten. Gelukkige klanten zorgen voor groei en dat merken we. Hiermee leveren we kwalitatief hoogwaardige zorg. Wij leveren zorg met ons hart, ons hoofd en onze handen. We willen dat mensen groeien en tot hun recht komen. Met de overname van Joost Zorgt mogen we straks nog meer mensen deze “Actief Zorg” bieden en dat is waar we het voor doen. Samen op weg naar geluk.

Bron: Actief Zorg

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen