Gilde Healthcare trekt €200 miljoen aan voor nieuw private equity-fonds

Young caucasian man holding five hundred euro banknote

Fonds is gericht op investeringen in de zorgsector indeBenelux en Duitstalige landen

Gilde Healthcare, een gespecialiseerde Europese investeerder in de gezondheidszorg, maakt vandaag bekend een bedrag van €200 miljoen te hebben opgehaald voor haar derde private equity-fonds: Gilde Healthcare Services III. Het fonds gaat zich richten op zorgverleners, leveranciers van medische producten en dienstverleners. Het private equity team van Gilde Healthcare opereert vanuit kantoren in Utrecht en Frankfurt.  

Fondsgrootte

De maximale fondsgrootte werd binnen enkele maanden bereikt, waarbij het bedrag werd aangetrokken bij Nederlandse institutionele beleggers waaronder PGGM/Pensioenfonds Zorg en Welzijn en Rabo Corporate Investments, alsmede diverse internationale gespecialiseerde fondsinvesteerders.

Gilde Healthcare heeft tot op heden meer dan €1 miljard aangetrokken ten behoeve van haar investeringsfondsen die gericht zijn op de zorgsector. Voorbeelden van recente private equity-deelnemingen zijn ziekenhuissoftwareleverancier Performation, geïntegreerde telecomdienstverlener voor de zorg Zetacom, en MercachemSyncom, een bedrijf dat farmaceutische bedrijven ondersteunt bij de ontwikkeling van geneesmiddelen. 

Verheugd

Jasper van Gorp, Managing Partner bij Gilde Healthcare: “We zijn verheugd over de grote belangstelling voor ons nieuwe fonds; het is een validatie van onze investeringsstrategie en track record. We zien veel investeringsmogelijkheden in zorgverleners, leveranciers van medische producten en dienstverleners in de Benelux en de Duitstalige landen. Door onze lokale aanwezigheid zijn we optimaal gepositioneerd om op exclusieve basis transacties te realiseren in de zorgmarkt.” 

Winstgevend

Het nieuwe private equity-fonds richt zich op gevestigde, winstgevende Europese ondernemingen met een EBITDA van €2-15 miljoen en die hun hoofdkantoor bij voorkeur in de Benelux of Duitstalige landen (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) hebben.  

Naast het verstrekken van kapitaal biedt Gilde Healthcare praktische ondersteuning aan het management van ondernemingen in haar portefeuille, bijvoorbeeld bij het uitvoeren van een groeistrategie en door het inzetten van haar uitgebreide kennis van de zorgsector en internationale netwerk. Gilde Healthcare is ervan overtuigd dat optimale waardecreatie binnen de sector samenhangt met betere zorg tegen lagere kosten. 

Gilde Healthcare heeft haar private equity-team onlangs verder versterkt met ervaren investeringsmanagers: Rafael Natanek (voormalig partner bij Bain Consulting in het Europese healthcare sector team) is als partner aangetrokken, en Boyd Rutten (voorheen werkzaam bij private equity-maatschappij EQT Partners) heeft het team versterkt als senior associate. 

Bron: CFF Communications