De Comfortwoning opent deuren voor publiek in Rotterdam

Array

Modelwoning vol technologische oplossingen laat bezoeker kennismaken met eHealth

Steeds meer ouderen wonen langer thuis en de zorgkosten zijn over het algemeen gedaald. Het beleid om ouderen langer zelfstandig thuis te laten wonen – in plaats van in dure verzorgingstehuizen – lijkt zodoende zijn vruchten af te werpen. Toch komt er best wat bij kijken om een thuisomgeving met de juiste ondersteuning en tools in te richten. Exact om deze reden opent ‘De Comfortwoning’ vandaag haar deuren in Rotterdam.

Comfortwoning

De Comfortwoning is een modelwoning waarin flink is uitgepakt met  werkelijk álle mogelijke opties die een huiselijke omgeving kunnen aanpassen. Hier kan jong en oud kennismaken met technologische eHealth-oplossingen die thuis mogelijk zijn om het leven een stukje gemakkelijker én veiliger te maken. De woning is een initiatief van wmo radar, woningcorporatie Woonstad en Gemeente Rotterdam. Projectleider Joke van Kervel van wmo radar vertelt: “We hopen het komende jaar veel bezoekers kennis te laten maken met alle handige producten voor in huis, zodat veel mensen op een veilige manier langer in hun eigen woning kunnen blijven.”

Van digitale klok tot deurspion


De Comfortwoning is voorzien van zo veel mogelijk eHealth-opties die het thuis blijven wonen een stuk gemakkelijker en veiliger maken. Denk hierbij aan een digitale klok; deze helpt de iets vergeetachtige mensen  herinneren dat het tijd is om medicijnen in te nemen, of een digitale deurspion, die het op zijn beurt makkelijk maakt om ongewenste gasten buiten te houden. Met behulp van deze technologische aanvullingen in huis, kan men langer veilig zelfstandig thuis wonen mét kwaliteit van leven.

Bekijken en testen


De Comfortwoning is een jaar lang geopend voor bezichtigingen van geïnteresseerden. Vrijwillige ambassadeurs zullen hen tijdens de inloopmomenten rondleiden door de woning en hier van alles over de technologische voorzieningen vertellen. Ook kan er een losse afspraak gemaakt worden voor een bezichtiging van de woning. Het is na de rondleiding mogelijk om verschillende producten (thuis) uit te testen of meteen te bestellen.

De Comfortwoning


De Comfortwoning is een gezamenlijk project van Gemeente Rotterdam, wmo radar en woningcorporatie Woonstad. Gemeente Rotterdam bedeelde in december 2018 een deel van de subsidie van ‘Doorbraak eHealth’ toe aan wmo radar voor de ontwikkeling van een technologische modelwoning. Naast de subsidie van Gemeente Rotterdam investeert wmo radar 68.000 euro in deze nieuwe voorziening in Overschie. Ook woningcorporatie Woonstad heeft een belangrijk aandeel in het project door de woningruimte aan het Mookhoekplein een jaar beschikbaar te stellen. Daarnaast neemt deze partij de verbouwing van de woning voor hun rekening.

Bron: Todays-specials


Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen