Live meekijken met robotoperatie in het Catharina Ziekenhuis via krantenwebsites

0
1138

Tijdens de Dutch Technology Week (DTW) kunnen geïnteresseerden op woensdag 22 mei live meekijken tijdens een robotoperatie in het Catharina Ziekenhuis. De specialisten van het ziekenhuis opereren een vrouw bij wie baarmoederhalskanker is geconstateerd. Belangstellenden kunnen de operatie live volgen via de websites van de kranten van onder meer het AD, Eindhoven Dagblad (ED), Brabants Dagblad (BD) en BN/DeStem. De uitzending begint woensdag 22 mei om 11.00 uur.

Het gaat om een gynaecologische operatie – verwijdering baarmoeder – die wordt uitgevoerd door gynaecoloog dr. Ruud Bekkers. Onder de naam ‘App de Expert’ kunnen kijkers tijdens deze operatie via Whatsapp en Facebook ook vragen stellen. Gynaecoloog dr. Dorry Boll beantwoordt de vragen live vanuit de operatiekamer. Vragen kunnen op de dag van de operatie worden gestuurd naar het mobiele nummer: 06-17 50 81 00.App de Expert – Live Robotoperatie

Operatierobot

De operatie wordt uitgevoerd met de nieuwste Da Vinci Xi-operatierobot van het Catharina Ziekenhuis. In maart heeft het ziekenhuis deze operatierobot in gebruik genomen. Met de robot worden voornamelijk complexe kankeroperaties uitgevoerd, zoals prostaatkanker, gynaecologische kanker, blaaskanker, nierkanker, alvleesklierkanker en endeldarmkanker. Het ziekenhuis is een belangrijk verwijscentrum voor deze vormen van kanker en ziet de afgelopen jaren het aantal complexe operaties stijgen. Met behulp van een robot kunnen specialisten nauwkeuriger werken met minder bloedverlies voor de patiënt.

Gespecialiseerd gynaecologisch centrum

Dutch Technology Week

Van 20 t/m 25 mei 2019 vindt de 8e editie van de Dutch Technology Week plaats. Eén week met circa  50 events rondom het thema technologie,  zoals het technologiefestival Night of the Nerds voor iedereen tussen de 14 en 19 jaar en de science & technologyweek Quiz Night XL voor professionals en studenten. De evenementen worden georganiseerd en mogelijk gemaakt door ruim 100 financiële- en eventpartners (www.dutchtechnologyweek.com).

De hightech industrie is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. De sector draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en levert topprestaties. Om die topprestaties te delen werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan een week vol met technologische verrassingen. Iedereen kan tijdens de Dutch Technology Week (DTW) zien, voelen en ervaren hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.

Vorig artikelKoningin Máxima brengt werkbezoek aan Make-A-Wish Nederland
Volgend artikel8 miljoen voor cliëntondersteuning
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.