‘Met mijn vader is niks mis’

Toine Heijmans schreef een liefdevol verslag van het gevecht tegen dementie van zijn vader, een universeel verhaal, herkenbaar voor mantelzorgers.

Dit boek is een liefdevol verslag van een gevecht tegen dementie, geschreven in de betoverende taal waar Toine Heijmans om bekend staat. Het is een monumentje voor zijn eigenzinnige vader die zichzelf probeert te blijven en tegenstribbelend afscheid neemt van de dingen die hij kent. Het is tegelijkertijd een universeel verhaal over een unieke situatie, met foto’s uit de tijd dat zijn vader nog een vader was. Met zijn vader is niets mis. Wel met de wereld om hem heen.

Onnavolgbaar

Toine Heijmans schrijft onnavolgbaar over zijn vader en zijn nieuwe vriend, dr. Alzheimer. De columns over zijn vader verschenen in het Volkskrant Magazine en vormen samen de reis door het vergetelrijk.

Nieuwe vriend

‘Mijn vader heeft een nieuwe vriend. Ze kennen elkaar al langer. Samen zitten ze in mijn vaders stoel, de stoel waar niemand anders in mag zitten. Het is geen gemakkelijk gezicht.’ – Fragment uit het boek.

Toine Heijmans (1969) is columnist voor de Volkskrant en romanschrijver. Zijn bestseller Op zee is vertaald in vele talen, werd verfilmd en is in Frankrijk bekroond met de prestigieuze Prix Médicis étranger. Heijmans’ vader was scenarioschrijver en regisseur. Hij werd 74 jaar.

Gebonden met stofomslag | geïllustreerd | 128 blz. | ISBN 9789045039626 | € 18,99 | verschijnt ook als e-book

Bron: Atlas Contact