Het nieuwe boek van Joost Treebusch verschijnt!

Suisje, mijn ongenode vriend

Joost Treebush: ‘Mijn derde boek is de afronding van een proces. Een proces van definitief accepteren dat ik tinnitus heb. Het was mijn vijand, maar is mijn ongenode vriend geworden. Daar heb ik een tweede traject van therapie voor gehad. En nu kan ik echt verder met mijn leven.

Dit boek bestaat weer uit losse verhalen. Het geeft een kijkje in mijn leven. En dat leven is nu leuker en gezelliger. Ik geef ook tips en antwoorden op veel gestelde vragen, zoals ik die krijg via de website van de NVVS.
Met dit boek hoop ik lotgenoten een weg te wijzen.’

Over de auteur

Joost Treebusch (1946) is geboren en woonachtig in Den Haag. In 1970 is hij getrouwd en heeft twee kinderen en drie kleinkinderen. Videofilms maken is zijn hobby, evenals muziek. Hij speelde in de jaren zestig in twee beatgroepen en heeft een grote muziekverzameling. Tot zijn pensionering was hij P&O adviseur. Eerder verschenen De stilte voorbij en Oorsuizen, loop er niet voor weg. Zijn boeken zijn bedoeld om zijn lotgenoten verder te helpen.

Lees hier alvast een stuk uit het boek van Joost Treebusch

Met een stille zucht maak ik de afwas verder af. Mijn vrouw hoort het wel en kijkt van opzij naar me, maar zegt niets, zoals zo vaak.
Na het opruimen van alle serviesgoed en andere spullen trek ik mijn schoenen aan. Mijn vrouw is al zover klaar. Ze heeft de tassen gepakt en wat lege flessen verzameld.
Ik ben al een beetje bijgetrokken en pak de tassen op. Samen gaan we de deur uit voor weer een uurtje supermarkt.

Bij binnenkomst van de supermarkt laat Oorsuis opnieuw van zich horen, nu heftiger. Hij laat weten dit bezoek niet prettig te vinden. Ik negeer hem en loop met mijn vrouw verder naar binnen, het karretje voortduwend naar het eerste pad.
Gelijk aan het begin ligt het fruit. Ik zoek perssinaasappels uit en kijk verder naar appels en wat er op dit moment nog meer aan fruit ligt. De kersen zijn niet goedkoop, maar wel erg lekker. Daar houd ik van en neem toch maar een pondje mee.

Inmiddels is Oorsuis harder gaan protesteren en probeert mijn aandacht van de boodschappen af te leiden. We zijn bij het brood aangekomen en ik pak twee broden en witte en bruine puntjes. Als ik die in het karretje leg, zegt mijn vrouw dat het de verkeerde broden zijn. Ook dat nog, ik baal, wat nu weer denk ik. Ik voel mijn gezicht straktrekken. Maar ja, ze heeft gelijk.
Ik loop terug naar de broodafdeling en wissel de broden een beetje gepikeerd om. Ik voel me als een kind dat een standje heeft gekregen. Waarom pak ik toch de verkeerde dingen als ik me niet lekker voel?

Verder lezen? Bestel het boek hier!

Genre: Verhalen

Omvang: 14,5 x 20,5

ISBN: 978-94-638-9316-9

Aantal pagina’s: 124

Prijs: € 18,99

incl. verwerk- en verzendkosten naar Nederland en België

Bron: Boek-Scout