Het mooiste moet nog komen, boek van Mary Pipher

Array

27 juni verschijnt bij Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum: Het mooiste moet nog komen van Mary Pipher: Hoe vrouwen wijzer, sterker en gelukkiger oud worden

‘Hoe minder tijd we denken te hebben, hoe meer we kiezen voor dingen die iets voor ons betekenen of waar we van genieten. Hoe meer we ons bewust worden van de dood, hoe meer we tot bezinning komen, maar ook hoe meer we genieten.’ Mary Pipher

Wijze mensen

Als je als vrouw ouder wordt, krijg je onherroepelijk te maken met verlies, ouderdomskwalen en vooroordelen. Mary Pipher kwam erachter dat de meeste vrouwen op latere leeftijd juist het gelukkigst zijn met hun leven en dankbaar voor de wijsheid die ze tot dan toe hebben verzameld. Door moeilijke momenten zijn ze in de loop der jaren uitgegroeid tot de authentieke, empathische en wijze mensen die ze altijd al wilden zijn.

Veerkrachtig

Op basis van haar eigen ervaringen als dochter, zus, moeder, grootmoeder, verzorger, klinisch psycholoog en cultureel antropoloog onderzoekt Mary Pipher manieren waarop vrouwen veerkrachtig zijn geworden door de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd.

•••

‘Zo herkenbaar. Dezelfde leeftijd, dezelfde zoektocht, dezelfde uitkomst, kortom zo ouder worden is een bonus.’ Ans Markus

‘Er is licht. Er is altijd licht. Ook als het leven rake klappen uitdeelt, kun je je diep gelukkig voelen. Dat is het mooie van dit boek.’ Lisette Schuitemaker

‘De eerlijkheid waarmee Mary Phipher schrijft over hoe het in deze maatschappij voelt om een ‘oudere’ vrouw te zijn, maakt dat je wil blijven lezen.
Een boek om moed uit te putten.’ Wies Enthoven

•••

Mary Pipher (1947) werd geboren in de Ozarks. Ze studeerde culturele antropologie aan Berkeley en ontving haar PhD in klinische psychologie.
Ze is auteur van tien boeken waaronder #1 New York Times-
bestseller Reviving Ophelia. Als meisje hield ze van lezen, schrijven, zwemmen, buiten zijn en goede gesprekken met vrienden – en ze geniet nog steeds van deze activiteiten. Ze woont in Nebraska met haar man Jim.

Bron: Uitgeverij Het Spectrum

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen