Mijlpaal: Staatssecretaris Paul Blokhuis hijst vlag bij 1000ste rookvrije sportterrein

Delft/Den Haag, 29 mei 2019 – Staatssecretaris Paul Blokhuis hees zojuist de vlag bij de 1000ste rookvrije sportvereniging Ring Pass in Delft. Een belangrijke mijlpaal op weg naar een Rookvrije Generatie. De Rookvrije Generatie wil rookvrij opgroeien vanzelfsprekend maken. Het aantal rookvrije buitensportverenigingen neemt hard toe. Sinds 1 september van vorig jaar toen het aantal op 550 clubs lag is het aantal bijna verdubbeld.

Rookvrije sportterreinen

Floris Italianer, directeur van de Hartstichting en voorzitter van de Alliantie Nederland Rookvrij, is trots op de mijlpaal. “Bijna een verdubbeling van het aantal rookvrije sportterreinen is goed nieuws voor kinderen in Nederland. Hoe meer terreinen er rookvrij zijn, hoe minder kinderen in aanraking komen met roken. Door de gestage groei en de vele goede voorbeelden wordt het steeds makkelijker voor sportverenigingen om mee te gaan in de trend en ook rookvrij te worden. Het is heel mooi dat ook staatssecretaris Blokhuis deze mijlpaal met ons viert.”

Fotobijschrift: v.l.n.r. Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Paul Blokhuis, directeur van het Longfonds, namens Alliantie Nederland Rookvrij, Michael Rutgers, wethouder Delft Wonen WMO en Sport Karin Schrederhof en voorzitter Ring Pass, Peter van Haagen en kinderen van vereniging Ring Pass in Delft. Fotograaf: Xander Mouthaan

Bron: Rookvrije generatie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen