Gebruiksvriendelijke tablet voor ouderen gaat vereenzaming tegen

Memorylane geïntroduceerd in Rotterdam Gebruiksvriendelijke tablet voor ouderen gaat vereenzaming tegen

Maar liefst vijftig Rotterdamse ouderen worden de komende weken verblijd met ‘Memorylane’, ’s werelds meest gebruiksvriendelijke tablet voor ouderen. De bijzondere tablet is vormgegeven als een fotolijst en biedt speciaal ontwikkelde voorzieningen voor ouderen om meer in contact te blijven met vrienden en familie.

Gebruiksvriendelijk

Denk hierbij aan een persoonlijke agenda waarbij familie op afstand een bezoek kan inplannen, beeldbellen met familieleden of een slim fotoalbum waarmee zelfs ansichtkaarten verstuurd en ontvangen kunnen worden. Onder het toeziend oog van minister Hugo de Jonge sloten Han Paulides (directeur wmo radar) en Rob Noldus (directeur Home Instead Rotterdam), een overeenkomst om de tablet in Rotterdam uit te gaan zetten én testen.

Technologische toevoeging

In de wijken Centrum en Overschie krijgen vijftig ouderen de tablet gratis uitgereikt. Om te beoordelen of de tablet daadwerkelijk een technologische toevoeging is aan het dagelijkse leven van ouderen, worden zij gedurende een half jaar gevolgd. Na dit half jaar wordt geëvalueerd of Memorylane een goede ondersteuning is voor het in contact blijven met vrienden, familie en hulpinstanties.

Hulp bij ingebruikneming

De ouderen die zijn geselecteerd voor het project krijgen na ontvangst van de tablet hulp bij het inrichten en in gebruik nemen van Memorylane. Klein-, kinderen, vrienden en betrokken hulpverleners helpen mee bij het in gebruik nemen van bijvoorbeeld beeldbellen en de persoonlijke agenda.

Persoonlijk fotoboek

Er wordt voor gezorgd dat de tablet is voorzien van bekende films, series en muziek uit de jaren ’30 tot en met ’50 op basis van persoonlijke voorkeur. Daarnaast zullen positieve herinnering uit het levenspad van de Memorylane eigenaren niet ontbreken dankzij de inzet van het persoonlijke fotoboek.

Bron: Today’s Specials

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen