Lancering programma ‘Sportstimulering en Revalidatie aan zee’

Gemeente Den Haag, Rabobank en The Hague Beach Stadium slaan handen ineen voor inclusie en stimulering Beachsport aan zee

De feestelijke lancering van het programma ‘Sportstimulering en Revalidatie aan zee’ vond vanmorgen plaats in The Hague Beach Stadium. Het programma maakt structureel sporten op het strand mogelijk voor senioren, jongeren, het bedrijfsleven en mensen met depressie- en burn-outverschijnselen.

Samenwerking

Het programma, van ‘Senioren en Beachsport’ tot ‘Scholieren en Beachsport’ is een actieve samenwerking tussen gemeente Den Haag, Rabobank en The Hague Beach Stadium, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en ZonMw.

Strandsportakkoord

Tijdens de feestelijke kick-off bevestigden Richard de Mos, wethouder van Gemeente Den Haag, Harry Wientjens, directeur Particulieren & Private Banking bij Rabobank Regio Den Haag en Rick van Oosterhout, eigenaar van The Hague Beach Stadium, deze unieke driehoekssamenwerking door een strandsportakkoord te ondertekenen. Hierna volgde een feestelijke lancering en begon de eerste Scholieren-les. Ga voor meer info over The Hague Beach Stadium naar www.beachstadium.com

Inclusie en plezier

Middels het programma ‘Sportstimulering en Revalidatie aan Zee’ wil initiator The Hague Beach Stadium sport mogelijk maken voor senioren, het onderwijs, bedrijven en de zorg. Met behulp van overheid, gemeente en het bedrijfsleven, wordt een programma uitgerold dat inclusie en plezier in de sport stimuleert.

Senioren en Beachsport

Voor vierhonderd uit- en thuiswonende ouderen is het programma ‘Senioren en Beachsport’ samengesteld. In samenwerking met de sportfysiotherapeuten van M&O Fysiotherapie in Den Haag heeft The Hague Beach Stadium speciaal voor senioren een bijzonder sportprogramma ontwikkeld.

Van juni tot en met september 2019 kunnen senioren terecht bij The Hague Beach Stadium om aan hun conditie te werken. Elke dinsdag en donderdag kunnen senioren (60+ jaar) werken aan hun conditie. De eerste proefles is gratis, daarna wordt een kleine bijdrage van 2,50 euro per training gevraagd, inclusief een kopje koffie of thee na afloop.

Collega’s en Beachsport

Het programma ‘Collega’s en Beachsport’ richt zich op het vergroten van de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van werknemers. De wekelijkse strandtrainingen Energy FIT en Fris FIT vinden vóór werktijd plaats en hebben als doel fit en vitaler te maken waardoor de medewerkers zich energieker gaan voelen.

Scholieren en Beachsport

Het programma ‘Scholieren en Beachsport’ is speciaal ontworpen voor het onderwijs en laat tienduizend scholieren uit Den Haag en omgeving kennis maken met de voordelen van sporten op het strand. Deelnemende scholen wordt gratis lessen in de maanden juni en juli (tot aan de zomervakantie) aangeboden, zodat leerlingen in de buitenlucht kunnen bewegen. De gymlessen worden verzorgd door gespecialiseerde trainers, in samenwerking met gymdocenten die hen tijdens de lessen ondersteunen. Vervoer van en terug naar de scholen is inbegrepen bij het Scholieren en Beachsport-programma.

Zorg & Beachsport en Revalidatie aan Zee

Ook aan sport voor de zorg is gedacht. Tijdens het programma ‘Zorg en Beachsport’, werken mensen middels running therapy en rustige duurloop aan depressie of andere psychische klachten. Deze therapie is ook bedoeld voor mensen die een betere balans tussen arbeid (inspanning, sport en werk) en ontspanning (rust en herstel) willen creëren. De running therapy wordt gegeven door M&O fysiotherapie.

Over The Hague Beach Stadium

Direct aan de kust van Scheveningen bevindt zich The Hague Beach Stadium. The Hague Beach Stadium draagt met zijn uitgebreide sportaanbod aan een aantrekkelijkere en vitalere stad. Het stadium streeft ernaar om continu te blijven innoveren binnen de beachsport-branche, gelijkgestemden met elkaar te verbinden en bezoekers in beweging te brengen. In de nabije toekomst wil The Hague Beach Stadium zich met een permanente locatie positioneren als hét Europese kennis-, inspiratie-, en belevingscentrum voor de beachsport.

Foto: Wendy Bos: Een eerdere try-out van het Senioren en Beachsport-programma bij The Hague Beach Stadium op het strand van Scheveningen.

Bron: Smith Communicatie