Sigarettenpakjes worden allemaal donkergroen-bruin

0
925

Alle verpakkingen van sigaretten en shag krijgen dezelfde donkergroen-bruine kleur. Het streven is dat dit op 1 juli 2020 wordt ingevoerd. Op voorstel van staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de ministerraad ingestemd met een wetswijziging die dit regelt. Met deze zogenaamde ‘plain packaging’ zullen verpakkingen zich alleen nog maar van elkaar onderscheiden door de merknaam en merkvariant. De gezondheidswaarschuwingen – inclusief afschrikwekkende plaatjes – blijven op de verpakking staan.

Rookvrije generatie


Staatssecretaris Blokhuis: “We hebben met dit kabinet de ambitie om in 2040 een rookvrije generatie te realiseren. Dat betekent dat elk kind dat in deze jaren wordt geboren niet eens op het idee komt om te gaan roken. Tabaksproducten minder aantrekkelijk maken, speelt daarbij een belangrijke rol. Met deze wetswijziging komt de rookvrije generatie weer een stap dichterbij.”

Nationaal Preventieakkoord


Het invoeren van ‘plain packaging’ is een van de maatregelen uit het Nationaal Preventie-akkoord. Naast het minder aantrekkelijk maken van tabaksverpakkingen wordt tabak ook duurder en op minder plekken zichtbaar en beschikbaar om te kopen. Ook worden steeds meer openbare plekken rookvrij, zoals schoolpleinen, speeltuinen en ziekenhuizen. Op deze manier willen de partners van het Nationaal Preventieakkoord bereiken dat jongeren en zwangere vrouwen in 2040 niet meer roken. En dat het aantal rokende volwassenen daalt naar minder dan 5%.

Bron: Rijksoverheid

Vorig artikel2Doc: Goede buren: Deur voor deur de eenzaamheid te lijf
Volgend artikelHuawei voegt twee nieuwe gebarenboeken toe aan app voor dove kinderen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.