Groene Hart Ziekenhuis kiest voor nieuw EPD

Array

Op 18 juli ondertekenden het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) en softwareleverancier NEXUS Nederland het contract voor de levering en implementatie van de complete NEXUS-software suite. Met deze keuze legt het GHZ een gezonde en efficiënte basis om haar ambitie als virtueel netwerkziekenhuis waar te maken. Grote voordelen van het pakket voor het GHZ zijn het open systeem en de mogelijkheden tot verdere samenwerking in de keten.

Marlies Telgenkamp, Raad van Bestuur GHZ, kijkt met vertrouwen uit naar de toekomst. “De rode draad in ons Strategisch Plan is dat het GHZ de zorg nog slimmer wil organiseren om te kunnen voorzien in de veranderende zorgvraag. Digitale netwerkzorg is hierbij cruciaal. Met de keuze voor één samenhangend en innovatief ICT-systeem kunnen we deze slag maken.”

Een belangrijke wens van het GHZ was een systeem dat kan communiceren met huidige en toekomstige applicaties. De open structuur maak het mogelijk om oplossingen van derden in het systeem te integreren. Hiermee ondersteunt het systeem verdere samenwerking in de keten. “De flexibiliteit van het systeem in combinatie met ‘standaardiseren, structureren en stroomlijnen’ van data en content biedt veel mogelijkheden. De openheid en een optimaal gebruikersgemak voor de zorgverlener was een keihard criterium in onze keuze.”, aldus Maikel van Oosterhout, CMIO bij het GHZ.

Een andere doorslaggevende factor voor het GHZ was de gefaseerde implementatie van het systeem. Hiermee kan het GHZ zich organisch ontwikkelen, in samenspraak met in- en externe stakeholders.

Met de ondertekening van het contract kan de gefaseerde implementatie van start gaan. In de eerste fase worden alle 24 huidige losse EPD’s vervangen door één gestandaardiseerd en multidisciplinair NEXUS/EPD inclusief het PDMS voor de IC en de SEH. In de volgende fases richten de vernieuwingen zich op het gehele OK-complex en het medicatieproces, waarna het traject in 2021 afgerond zal zijn.  

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen