Christianne Lennards benoemd als lid Raad van Bestuur Amphia

Array

De Raad van Toezicht is verheugd te kunnen melden dat hij – na een zorgvuldige procedure – mevrouw drs. C.A.L.M. (Christianne) Lennards heeft benoemd als lid Raad van Bestuur van Amphia. Zij zal per 1 november 2019 toetreden tot de Raad van Bestuur van Amphia en deze telt vanaf dan weer drie leden.

Nieuw paar kundige handen

Raad van Toezicht-voorzitter André Goedée: “Wij verwelkomen Christianne Lennards van harte. Amphia is voortdurend op zoek naar verbetering en de fase waarin Amphia zich bevindt, valt niet te onderschatten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de nieuwbouw, maar ook aan de ontwikkelingen in de zorg. Een nieuw paar kundige handen in het besturen van Amphia is daarom van harte welkom. Met de komst van Christianne Lennards, als ervaren bestuurder uit eveneens een STZ-ziekenhuis, weet Amphia zich hiervan te verzekeren.”

Ambities

Christianne Lennards: ”Amphia staat voor ‘Samen gezonder; Uw gezondheid Ons specialisme’, wat inhoudt dat we verder gaan werken aan uitstekende medisch specialistische zorg, met nog meer individuele aandacht voor de patiënt. EHealth, communicatie, samenwerking en patiëntbetrokkenheid zijn daarbij sleutelbegrippen. Met professionele medewerkers en medisch specialisten én binnenkort een prachtig nieuw gebouw heeft Amphia alle mogelijkheden om haar ambities verder te realiseren. Ik verheug me erop om daar samen de schouders onder te zetten en dit vooraanstaande ziekenhuis mee te besturen.”

Over Christianne Lennards

Christianne Lennards (1965), woonachtig in Bavel, heeft een uitgebreide staat van dienst in de gezondheidszorg. Zij is gezondheidswetenschapper en heeft een master degree in public management. Sinds begin 2014 is Christianne Lennards lid van de Raad van Bestuur van het Máxima Medisch Centrum (COO), was daarvoor ruim zes jaar voorzitter Raad van Bestuur van Revant Breda en Zeeland (medisch specialistische revalidatie) en directeur / bestuurder van een integraal kankercentrum (IKO) te Nijmegen. Voordien heeft zij ruime managementervaring opgedaan in het Nijmeegse Radboud UMC. Zij is lid van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen (NVZ).

Na het aantreden van Christianne Lennards wordt de samenstelling van de Raad van Bestuur van Amphia als volgt:
O. (Olof) Suttorp, voorzitter
R. (Roos) Leber, lid

C. (Christianne) Lennards, lid

Bron: Amphia

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen