Wibu-Systems beveiligt de zorg

Array

Wibu-Systems CodeMeter beveiligingsplatform onderscheiden met ”the Best Healthcare IoT Security Solution Award” in het 2019 programma van MedTech Breakthrough

Het CodeMeter licentie- en beveiligingsplatform van Wibu-Systems is uitgeroepen tot winnaar van de “Best Healthcare IoT Security Solution Award” van MedTech Breakthrough, een onafhankelijke organisatie die de beste  technologieën en producten voor  medische toepassingen selecteert en rangschikt. Internationaal werden er  3.500 inzendingen genomineerd in diverse categorieën met deelname van zowel topondernemingen als startups.

Cybersecurity

Met de recente aandacht voor kwetsbaarheden en cyberbedreigingen bij digitale apparaten en systemen in de medische wereld zijn beveiliging en veilige implementatiemethoden een belangrijk aandachtspunt geworden bij bedrijven die medische hulpmiddelen ontwikkelen en implementeren. Het veronachtzamen van cybersecurity maatregelen kan leiden tot het vermindering van de functionaliteit van medische apparatuur, verlies van medische en/of persoonlijke gegevens, aantasting van de beschikbaarheid en de integriteit van medische data en blootstelling aan beveiliging risico’s van andere systemen binnen een netwerk van digitaal verbonden zorginstellingen. Deze beveiligingsinbreuken kunnen in potentie catastrofale gevolgen met zich meebrengen voor patiënten.

CodeMeter-softwarebeveiligingsplatform

Wibu-Systems biedt ontwikkelaars en fabrikanten van medische apparaten een gepatenteerde oplossingen, gericht op de randapparaten, gekoppeld aan de medische netwerken (de zogeheten ’endpoints’), waaronder ook IoT-voorzieningen. Het CodeMeter-softwarebeveiligingsplatform beschermt de op het internet aangesloten medische apparatuur en in medische oplossingen ingebouwde computer systemen tegen de vele potentiële kwetsbaarheden en beveiligingsdreigingen. Gebruikmakend van geavanceerde encryptie- en authenticatiemechanismen, beschermt CodeMeter tegen diefstal van intellectueel eigendom, vervalsing, reverse engineering en sabotage. De integriteitsmechanismen van het systeem beschermen  software, firmware en data tegen gebruik door onbevoegde personen. CodeMeter biedt ook een veilig en veelzijdig licentiesysteem, waarmee nieuwe bedrijfsmodellen zijn te realiseren, zoals: on-demand softwarematige activering van functies; facturering per gebruik; veilig uitvoeren van software updates bij operationele systemen en apparaten. CodeMeter kan gemakkelijk worden geïntegreerd met bestaande back-officesystemen om het licentie- en rechtenbeheer te automatiseren, waardoor de logistieke en operationele kosten dalen.

Marcellus Buchheit, president en CEO van Wibu-Systems USA, verklaarde na ontvangst van de prijs: “We zijn vereerd met deze onderscheiding voor onze voortdurende inspanningen om oplossingen voor cyberbeveiliging en gezondheidsveiligheid te bieden aan de makers van medische instrumenten. Naarmate meer en meer medische apparaten verbonden raken met het internet, zullen de bedreigingen voor de patiëntveiligheid en persoonlijke patiëntgegevens blijven toenemen. We zijn vastbesloten om door te gaan met de ontwikkeling van innovatieve cyberbeveiligingsoplossingen die de nodige bescherming bieden aan de betrokken medische specialisten en natuurlijk aan de patiënten.”

Over Wibu-Systems

WIBU-SYSTEMS AG (WIBU®) met het hoofdkantoor in het Duitse Karlsruhe, is in 1989 opgericht door Oliver Winzenried en Marcellus Buchheit. De onderneming is een innovatieve marktleider op het gebied van beveiligingstechnologie voor mondiaal softwarelicentiebeheer. De brede reeks oplossingen van Wibu-Systems bieden een oplossing voor het afschermen van alle vormen van digitale content, inclusief intellectueel eigendom en software applicaties voor computer systemen, mobiele toepassingen, industriële automatiseringsoplossingen en cloud-diensten.  Wibu-Systems BV is een zelfstandige onderneming, gevestigd aan de Welbergweg 19, 7556 PE in Hengelo en staat onder leiding van Marcel Hartgerink. Via zijn bedrijf Identi-Holding BV is hij tevens eigenaar van Wibu-Systems Ltd en de overige bedrijven, verantwoordelijk voor de activiteiten in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Portugal en Spanje, 

Bron: Wibu-Systems

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen