Hoe zit het precies met ons lichaam

Bill Bryson wilde weten hoe het precies zit met ons lichaam en neemt ons mee op een fascinerend avontuur in zijn nieuwe boek ‘Het lichaam’.

In zijn nieuwe boek Het lichaam. Een reisgids neemt Bill Bryson de lezer mee op reis door ons eigen lichaam, naar de kleinste eenheid binnen onszelf. Want elk mens is een universum op zich, bestaande uit 37,2 biljoen cellen.

Hoe vaak denk je dat je per dag met je ogen knippert?

Als je elke streng dna uit onze cellen achter elkaar zou leggen, zou dat een lint opleveren van 16 miljard kilometer. We worden bewoond door 40.000 soorten microben. En hoe vaak denk je dat je per dag met je ogen knippert? Het antwoord: 14.000 keer, waardoor we zo’n 23 minuten per dag met gesloten ogen doorbrengen.

In Het lichaam neemt Bryson ons mee op een fascinerend avontuur van kop tot teen. Uitzonderlijk rijk aan informatie, onderhoudend, vol humor: dit is Bill Bryson op zijn best!

Bryson is bekend van Een kleine geschiedenis van bijna alles, waarin hij de wetenschap over het ontstaan van de wereld toegankelijk maakte voor miljoenen lezers. Over Het lichaam zegt hij: ‘Er is werkelijk geen wonderbaarlijker verhaal dan het verhaal van ons eigen lichaam.’

Fragment:

‘We brengen ons hele leven door in dit ene lichaam. Maar de meeste mensen hebben geen idee hoe we er van binnen uitzien. Mijn doel met dit boek is simpel: ik wil begrijpen hoe het precies zit met dat wonderlijke wezen dat we “ik” noemen.’ – Bill Bryson

De Nederlandse vertaling verschijnt gelijktijdig met de Engelstalige editie. Deze vertaling is in handen van Albert Witteveen en Jan Willem Reitsma. De rechten voor The Body. A guide for occupants zijn inmiddels aan twintig landen verkocht.

Bill Bryson (1951) is de auteur van Een kleine geschiedenis van bijna alles, waarvan in Nederland meer dan 150 000 exemplaren zijn verkocht. Verder schreef hij onder andere Terug in Amerika (in 2015 verfilmd met Robert Redford in de hoofdrol), Een huis vol, De zomer van 1927 en De weg naar Little Dribbling, dat door het dwdd-boekenpanel werd verkozen tot Boek van de Maand.

Paperback met flappen | geïllustreerd | 464 blz. | ISBN 978 90 450 40028 | € 29,99 |vertaald door Albert Witteveen en Jan Willem Reitsma | verschijnt ook als e-book

Bron: Atlas Contact