Bij de Keien voldoet aan tweede deel aanwijzing

Array

Bij de Keien bv voldoet aan het tweede onderdeel van een eerder opgelegde aanwijzing. Dit deel van de aanwijzing had als doel om de tekortkomingen in de medicatieveiligheid op te lossen. Er zijn nog andere tekortkomingen, dat deel van de aanwijzing is nog niet beëindigd. Bij de Keien is een kleinschalige zorgboerderij in Puth (Zuid-Limburg) en richt zich voornamelijk op mensen met dementie.

Wat is er aan de hand?

De inspectie ziet dat Bij de Keien meerdere maatregelen heeft genomen om de medicatieveiligheid te verbeteren. Medicatieveiligheid betekent een veilige en verantwoorde omgang met medicijnen. Bij de Keien voldoet nu aan de normen.

Overzicht

Zorgverleners hebben inmiddels een actueel overzicht van de medicatie. Ook voeren zorgverleners een tweede controle uit bij risicovolle medicatie, bijvoorbeeld bij het toedienen van insuline. De inspectie ziet dat Bij de Keien per zorgverlener in beeld heeft wat de kennis is over medicijnen. Daarnaast stelt de inspectie vast dat zorgverleners medicatie op een veilige en verantwoorde manier bewaren.

Bij de Keien voldoet hiermee aan het tweede onderdeel van de in juli van dit jaar gegeven aanwijzing. Een aanwijzing is een bestuursrechtelijke maatregel waarmee de inspectie een instelling dwingt de zorg te verbeteren.

Hoe nu verder?

De inspectie beoordeelt aan het einde van de periode van de aanwijzing (8 oktober) of Bij de Keien ook verbeteringen heeft doorgevoerd op de thema’s deskundigheid en inzet zorgverleners en sturen op kwaliteit en veiligheid.

Bron: IGJ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen