Patiënten nog steeds zeer tevreden over de radiotherapeutische zorg in Nederland

Array

Begin dit jaar is onder 15 radiotherapie afdelingen bij meer dan 2000 patiënten de Consumer Quality Index (CQi) radiotherapie afgenomen. De meting werd uitgevoerd door Mediquest.

Ervaringen

De ervaringen van patiënten met de radiotherapeutische zorg zijn nog steeds zeer positief. De zorg wordt gemiddeld met een 9,3 beoordeeld. In 2014 was dit een 9,1. Ook valt op dat alle afzonderlijke radiotherapeutische centra goed scoren, met beoordelingen tussen de 9,1 en 9,4. Daarbij zou bijna 90% van de patiënten hun radiotherapeutische centrum beslist aanbevelen aan andere mensen die radiotherapie nodig hebben.

Contact

Vooral het contact met de verschillende zorgverleners (laboranten, radiotherapeuten en andere medewerkers) wordt goed beoordeeld. Op ‘informatie en communicatie’ en ‘afronding en nazorg’ wordt relatief iets minder hoog gescoord (resp. 3,7 en 3,5, op een schaal van 0 tot 4), maar ook deze scores getuigen van een hoge tevredenheid.

Het volledige rapport is hier te lezen.

Bron: NVRO

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen