No Sun Run: huidkankerpreventie

0
515

Op zaterdagavond 21 september 2019 organiseert het Huidfonds voor de 3de keer de No Sun Run en zetten ze álles op alles voor meer huidkanker awareness. De No Sun Run vindt plaats tijdens de Damloop by Night.

Huidkankerpreventie

Op dit moment is huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. 1 op de 6 Nederlanders krijgt hiermee te maken. Huidkanker wordt bijna altijd veroorzaakt door een teveel aan UV-straling uit zonlicht. Met de juiste voorlichting en maatregelen is huidkanker (deels) te voorkomen. Met de No Sun Run wil het Huidfonds geld ophalen voor hun doelstelling ‘Het voorkomen van huidaandoeningen’, waarbinnen het Huidfonds voorlichtingscampagnes organiseert.

Damloop by Night

Het parcours van de Damloop by Night gaat voor een deel over het traditionele Dam tot Damloop-parcours en is oogverblindend verlicht. Heel Zaandam loopt uit voor dit event en moedigt de renners aan, de muziek geeft een extra boost om de 8 km te voltooien. De finish is bij het Dam tot Dam Park, waar duizenden hardlopers meteen kunt proosten op hun behaalde overwinning.

Loop mee voor huidkanker awareness


Wil je je ook inzetten voor huidkanker awareness? Haal je hardloopschoenen uit de kast en loop mee voor het voorkomen van huidkanker. Meld je nu aan via www.nosunrun.nl

Doe mee als team

Wil je meedoen als team, dus bijvoorbeeld met je werk, met je sportclub of vriendenclub? Meld je dan samen aan. Met 10 mensen kun je meedoen, stuur een mail naar secretariaat@huidfonds.nl ovv. No Sun Run team voor meer informatie.

Steun de renners!

Steek je de renners een hart onder de riem? Steun hen dan door te doneren op de No Sun Run-pagina op whydonate.nl: https://www.whydonate.nl/fundraising/huidkankervrije-generatie-met-de-no-sun-run-2019/nl Iedere donatie draagt bij aan het voorkomen van huidaandoeningen.

Lees meer en geef je op via: www.nosunrun.nl

Het Huidfonds is een erkende goede doelen organisatie en richt zich op:

·         Het voorkomen van huidaandoeningen

·         Betere zorg voor mensen met een huidaandoening

·         Acceptatie van de huid die ‘anders’ is

Bron: Huidfonds