Ik wens je een goede dood | Steunbetuiging

Array

Het Humanistisch Verbond kwam woensdag 4 september 2019 met een steunbetuiging (open voor ondertekening) aan alle mensen die zelf willen besluiten dat het genoeg is geweest. Dat blijkt nodig nu de discussie rond euthanasie en voltooid leven weer flink oplaait.

Niet in de ijskast

Bij het aantreden van dit kabinet waarschuwde het Humanistisch Verbond dat wetgeving die ruimte biedt aan de persoonlijke invulling van leven, liefde en dood, niet in de ijskast terecht mag komen.

Het is goed dat de politiek (o.a. Tweede Kamerlid Dijkstra) nieuwe wetgeving rond voltooid leven weer oppakt. Het is nu zaak dat mensen die existentieel lijden of hun leven voltooid achten daadwerkelijk over hun eigen leven – en dus ook hun eigen dood – mogen gaan beslissen. En dat geen enkel mens in de steek gelaten wordt.
Maar ook de bestaande zorgvuldige wetgeving en euthanasiepraktijk mag niet worden bezoedeld met onnodige angst van artsen voor vervolging, zoals de NOS en de Volkskrant gisteren berichtten.
De steunbetuiging ‘Ik wens je een goede dood’ is voor iedereen open voor ondertekening.

Bron: Humanistisch Verbond

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen