Kankerbestrijdingsproject met Nederlandse inbreng meest innovatief van Eureka Eurostars 2019

Het project Capter om de verbreiding van kankercellen in te dammen is als beste geëvalueerd in het meest recente Eureka Eurostars programma. De Nederlandse consortiumleider Idris Oncology ontving een award tijdens de Eureka Stakeholder Conferentie in Amsterdam op 5 september.

Kankerbestrijdingsproject


Idris Oncology werkt voor dit project samen met een Britse en Duitse partner. Capter eindigde als eerste uit 371 ingediende projecten. De totale projectwaarde van Capter is € 1,9 miljoen. Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, opende de conferentie samen met Constantijn van Oranje, Special Envoy voor hightech start-ups bij TechLeap.



Eureka awards

Tijdens de Stakeholderconferentie zijn ook prijzen uitgereikt aan 17 Eurostars- en Eureka-Clusterprojecten. De 10 beste projectvoorstellen van de afgelopen 2 Eurostarscalls en de meest succesvolle Clusterprojecten ontvingen een uitnodiging voor de awards. 7 van de 17 projecten hebben een Nederlandse deelnemer in het consortium.



Nederland voorzitter Eureka


Vanaf 1 juli 2019 is Nederland voorzitter van het Eureka innovatienetwerk. Eureka is een intergouvernementele organisatie van 45 landen en de Europese Commissie om research- en innovatiesamenwerking te bevorderen. Nederland stelt hiervoor jaarlijks € 40 miljoen ter beschikking.



Nederland nummer 1 in hightech scale-ups


Nederland is van alle Eurekalanden het land met het hoogste aantal gefinancierde scale-ups in het Eureka/Eurostarsprogramma. Deze projecten  krijgen subsidie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) behandelt de subsidieaanvragen voor het programma.

Binnen het Eurostarsprogramma zijn sinds 2014 86 Nederlandse hightech scale-ups gefinancierd. In totaal  ontvingen de bedrijven € 24,4 miljoen aan subsidie voor hun innovatie samenwerkingsprojecten. Daarmee is voor € 83,7 miljoen  aan Nederlandse Research en Development (R&D) gerealiseerd en konden de scale-ups deelnemen aan internationale projecten met een totale waarde van € 158,9 miljoen. Meer dan de helft van de projecten betrof innovaties op het gebied van ICT en gezondheidszorg.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen