HR-dienstverlener voor de Bachelor Medisch Hulpverlener

0
609
CZE, IC, Eindhoven, Fotograaf MIKE ROELOFS

BMHer Gilianne Verwig richt Spoedkracht op: een HR-dienstverlener speciaal voor de Bachelor Medisch Hulpverlener 

Medewerker Ambulancezorg en BMHer Gilianne Verwig (30) richt per september 2019 Spoedkracht op; een HR-dienstverlener speciaal voor de Bachelor Medisch Hulpverlener.  Samen met een team van vier HR-professionals koppelt Spoedkracht vanuit Utrecht zorgorganisaties aan ambitieuze BMHers. “Onze grootste ambitie is het bevorderen van de integratie en acceptatie van BMHers binnen de zorgketen”, aldus Verwig. 

Medisch hulpverlener


Sinds 2010 bieden drie Nederlandse Hogescholen (Utrecht, Rotterdam en Arnhem/Nijmegen) de Bachelor Medisch Hulpverlener aan: een nieuwe HBO opleiding, speciaal opgericht om breed inzetbare, medisch ondersteunende zorgprofessionals op te leiden. Spoedkracht hoopt met haar diensten dan ook te kunnen bijdragen aan de oplossing van het huidige en verwachte personeelstekort in de medisch ondersteunende zorg. Omdat de BMH een relatief nieuwe beroepsgroep is, heerst er nog veel onwetendheid en voorzichtigheid met het inzetten van deze zorgverleners. Begrijpelijk, maar onterecht, in de ogen van Spoedkrachts medeoprichtster Gilianne Verwig: “BMHers zijn specifiek opgeleid voor acute-, interventie- of diagnostische zorg op HBO niveau. Ze zijn enthousiast, leergierig en hebben een grote passie voor de zorg.”  

Voor alle BMHers

Spoedkracht biedt zowel vaste als  flexibele dienstverbanden aan afgestudeerde BMHers. Ook is het mogelijk om  als ZZP’er bij Spoedkracht aan de slag te gaan.  Daarnaast wil Spoedkracht ook van waarde zijn voor studenten BMH: in de vorm van bijbanen, traineeships en/of door loopbaancoaching. Zo wil Spoedkracht tegemoet komen aan de behoeftes van zowel BMHers als van zorgorganisaties. “De zorgverleners van vandaag zijn op zoek naar werk dat past bij hun persoonlijkheid, hun eigen ontwikkeling en de beschikbaarheid op elk moment in hun werkzame leven”, zegt Verwig. “Met Spoedkracht zorgen we voor de perfecte match tussen zorgverlener en zorgorganisatie. Zodat beiden elkaar versterken en beiden kunnen doen waar ze goed in zijn: het verlenen van de best mogelijke zorg.” Spoedkracht is per september 2019 van start gegaan en opereert vanuit Utrecht. Zelf BMHer of werkzaam bij een zorgorganisatie en meer weten? Bezoek dan www.spoedkracht.nl.  

Over Spoedkracht

Spoedkracht is opgericht voor en door BMHers en heeft de ambitie er voor alle BMHers te zijn en hen te begeleiden in hun loopbaan. Spoedkracht verbindt BMHers met ambitieuze werkgevers in de zorg, in alle denkbare dienstverbanden. De BMH-professionals van Spoedkracht worden zorgvuldig geselecteerd, volledig gescreend en worden actief gecoacht door ervaren HR-consultants. Spoedkracht bestaat uit Gilianne Verwig (Directeur Talent), Ramon Lukkien (Directeur Operations), Nol van Vliet (Directeur Accounts) en Thimo Bons (Directeur Communicatie). www.spoedkracht.nl