Luchtvervuiling is een sluipmoordenaar

0
533

Longfonds luidt noodklok over ongezonde lucht

Samen met longarts Hans in ’t Veen heeft het Longfonds het initiatief genomen voor een petitie aan de Tweede Kamer. Want jaarlijks overlijden nog steeds 11.000 mensen vroegtijdig door fijnstof of stikstofdioxide. Dat kan en moet anders. Het is hoog tijd voor meer ambitie en effectievere maatregelen om de luchtkwaliteit flink te verbeteren.

Gezonde lucht

Onze petitie “Gezonde lucht is van levensbelang, voor iedereen” is door veel wetenschappers, organisaties en artsen mede ondertekend. Tijdens de overhandiging bij de Tweede Kamer waren vrijwel alle politieke partijen welwillend aanwezig.

Dat Nederland zich de petitie van het Longfonds en In ‘t Veen aantrekt, blijkt ook uit de enorme media-aandacht van NPO Radio 1, Jeugdjournaal, RTL Nieuws, Editie NL en Algemeen Dagblad voor het initiatief.