Luchtvervuiling is een sluipmoordenaar

0
663

Longfonds luidt noodklok over ongezonde lucht

Samen met longarts Hans in ’t Veen heeft het Longfonds het initiatief genomen voor een petitie aan de Tweede Kamer. Want jaarlijks overlijden nog steeds 11.000 mensen vroegtijdig door fijnstof of stikstofdioxide. Dat kan en moet anders. Het is hoog tijd voor meer ambitie en effectievere maatregelen om de luchtkwaliteit flink te verbeteren.

Gezonde lucht

Onze petitie “Gezonde lucht is van levensbelang, voor iedereen” is door veel wetenschappers, organisaties en artsen mede ondertekend. Tijdens de overhandiging bij de Tweede Kamer waren vrijwel alle politieke partijen welwillend aanwezig.

Dat Nederland zich de petitie van het Longfonds en In ‘t Veen aantrekt, blijkt ook uit de enorme media-aandacht van NPO Radio 1, Jeugdjournaal, RTL Nieuws, Editie NL en Algemeen Dagblad voor het initiatief.

Vorig artikelIsala en partners onderteken manifest
Volgend artikelScreening bevolkingsonderzoek borstkanker kampt met wachttijden
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.