Cardiologen trekken volle zaal bij eerste Saxenburgh Publiekscollege

Array

Het eerste Saxenburgh Publiekscollege trok woensdagavond 25 september veel publiek. 

Het Lokaal Opleidingscentrum LOC+ in Hardenberg was afgeladen vol met ruim 200 belangstellenden. Uit de wijde regio kwamen zij luisteren naar de lezing ‘Hart voor preventie’, verzorgd door Saxenburgh cardiologen Marlon Olimulder en José Drost. Velen maakten van de gelegenheid gebruik om zich te laten informeren over innovaties in de zorg die je verder kunnen helpen.

Wouter van der Kam, voorzitter van de Raad van Bestuur Saxenburgh sprak een woord van welkom bij dit eerste Saxenburgh Publiekcollege. Hij gaf aan dat dit de start is van een nieuwe Saxenburgh traditie, waarbij we de bevolking gaan informeren over nieuws vanuit verschillende medisch specialismen.

Cardiologen willen bewustwording bijbrengen

De cardiologen hebben de aanwezigen vooral bewustwording willen bijbrengen over de verschillende risicofactoren die een hartinfarct of andere vaataandoening kunnen veroorzaken en vooral ook, wat de mensen er zelf aan kunnen doen om dat te voorkómen.

Zij namen het publiek op een laagdrempelige manier mee in de wereld van het hart. Met behulp van een quiz werd de kennis van de aanwezigen getest. Wist u bijvoorbeeld, dat het nuttigen van vette vis éénmaal per week de kans op overlijden door hart- en vaatziekten terugbrengt met 16%? Dit en meer weetjes zijn na te lezen op het ziekenhuisdeel van de website saxenburgh.nl onder ‘Veelbezochte pagina’s’, Saxenburgh Publiekscollege.

Zorg van Nu

In de pauze was het mogelijk om stands te bezoeken van de afdeling cardiologie Saxenburgh, de Hartstichting, Vitaal Vechtdal en het ‘Zorg van Nu’ team. Dit laatste is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. ‘Zorg van Nu’ wil mensen kennis bijbrengen over de vele zorgoplossingen met behulp van E-health, domotica en andere innovaties in de zorg.

Volgend Saxenburgh Publiekscollege

De datum voor het volgende Saxenburgh Publiekscollege is vastgesteld op 20 november, wederom in het LOC+ in Hardenberg. Dan zullen de kinderartsen van Saxenburgh een aansprekend onderwerp presenteren. Meer nieuws hierover volgt binnenkort.

Einde persbericht

Bron: opnemen met Saxenburgh

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen