Nijkerkse deelnemers succesvol in Nijkerk Challenge 2019

0
1348

 

Op zaterdag 28 september zijn ca 75 deelnemende wandelaars uit de gemeente Nijkerk de finish gepasseerd van de Nationale Diabetes Challenge in Den Haag. Zij deden dit in het kader van de Nijkerk Challenge, een initiatief dat erop gericht is volwassenen en ouderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het actiever en gezonder worden, te ondersteunen. Na een half jaar trainen, wandelden de Nijkerkse deelnemers vier dagen lang 5, 10 of 15 kilometer. Daarmee zetten zij een enorme prestatie voor zichzelf neer. De laatste van deze vier dagen vond plaats bij de Nationale Diabetes Challenge in Den Haag. Voorafgaand aan deze slotdag hadden de wandelaars al drie dagen in de omgeving van Nijkerk gewandeld.

Van woensdag 25 tot en met zaterdag 28 september 2019 vond de eindweek van de zesde Nijkerk Challenge plaats. De Nijkerk Challenge 2019 werd georganiseerd door Stichting Gezondheidscentra Nijkerk in samenwerking met Nijkerk Sportief en Gezond. De gemeente Nijkerk ondersteunt de Challenge (financieel). Vanaf april is er een half jaar lang met een enthousiaste groep wekelijks gewandeld in en rondom Nijkerk. De deelnemers werden begeleid door zorgverleners van de Gezondheidscentra Nijkerk, buurtsportcoaches en ervaren wandelaars. Ook waren er beweeg clinics met sport, spel, conditie en balans. Zo werd toegewerkt naar de Challenge. Lang niet alle deelnemers uit Nijkerk hebben Diabetes, want bekend is inmiddels wel dat wandelen voor veel mensen gezond is. Door het wekelijkse wandelen zijn de deelnemers zich fitter gaan voelen, zijn grenzen verlegd en zijn nieuwe contacten gemaakt. Veel wandelaars blijven ook na de Challenge-periode in beweging. 

Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge is een aantal jaar geleden opgezet om op een laagdrempelige manier een bijdrage te leveren aan een gezonde leefstijl en een verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met diabetes. De groep Nijkerkse wandelaars was ‘s morgens met een dubbeldekker naar Den Haag vertrokken om deel te kunnen nemen aan het slotfestival van deze nationale Challenge. Zo’n 4.000 wandelaars uit heel Nederland maakten hier een bijzondere dag mee: een dag vol mooie wandelroutes, enthousiaste mede-wandelaars en allerlei informatie en activiteiten rondom een gezonde leefstijl.

Bron: gemeente Nijkerk

Vorig artikel80 procent Nederlanders wil zelf iets doen tegen eenzaamheid
Volgend artikelUit elkaar door dementie
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.