Reuma, kans op werk?

De helft van de mensen met reuma tussen de 40 en 65 jaar heeft geen betaalde baan. Als je nagaat dat 1,95 miljoen Nederlanders een vorm van reuma hebben, dan is de schade van reuma op het werk groot, zowel op individueel als op maatschappelijk niveau. Wereldreumadag, op 12 oktober, staat dit jaar in het teken van reuma en werk. Ook de patiëntenorganisatie ReumaZorg Nederland zet ‘Reuma, kans op werk?’ centraal in Nieuwegein op zaterdag 2 november. Hoe zien werkgevers en mensen met reuma de uitdagingen die reuma op de werkvloer met zich meebrengt? Maar vooral, hoe kunnen we samenwerken om deze obstakels uit de weg te ruimen? Laat je inspireren en schrijf je in!

Programma symposium ‘Reuma, kans op werk?’
Dagvoorzitter: Martine Busch (Van Praag Instituut)

 • 10.30 uur Een verrassende openingsactie.
 • 11.00 uur Daniel Toebes (Iederin) vertelt over de arbeidsmarkt. Hoe kan het inclusiever, zodat iedereen gelijke kansen krijgt.
 • 11.30 uur Hanneke Drouen heeft reuma en is zzp’er en vertelt over haar ervaringen met haar bedrijf.
 • 12.00 uur Celine van de Laar is onderzoeker en vertelt over beter monitoren van ziekte en hoe dat kan leiden tot minder verzuim.
 • 12.30 uur Lunch
 • 13.30 uur Lotte Wendrich heeft reuma en werk en vertelt over de weg die ze daarin heeft afgelegd.
 • 14.00 uur Gonny Vink is de werkgever en vertelt over haar redenen om iemand met reuma in dienst te nemen.
 • 14.30 uur Pauze
 • 14.45 uur Lagerhuisdebat ‘Eerlijke kansen reuma en werk?’. Laat je mening horen!
 • 15.45 uur Afsluiting


Over het programma


Wat is een inclusieve arbeidsmarkt? En geldt deze inclusieve arbeidsmarkt in de praktijk ook voor mensen met reuma? Hoe vind je als jongere met reuma toch die leuke baan die rekening houdt met eventuele beperkingen? Wat zijn de onzekerheden van een werkgever om iemand met reuma aan te nemen? Wat als je een (kleine) ondernemer bent en zelf reuma krijgt? En wat zijn handige tips en tricks wanneer je gaat solliciteren als je reuma hebt? Deze onderwerpen komen gedurende de dag aan bod. Het belooft een interactieve, inspirerende maar vooral ook gezellige bijeenkomst te worden. Kom je ook?

Praktisch

 • Wanneer: Zaterdag 2 november 2019
 • Locatie: DynaHouse
 • Adres: Perkinsbaan 11, 3439 ND Nieuwegein
 • Tijd: 10.30-16.00 uur (inloop vanaf 10.00 uur)

Kosten
Voor deze dag met inbegrepen koffie/thee/ soft drinks en een lunch zijn uw kosten:

 • Leden van een reumapatiëntenvereniging € 5,00
 • Niet-lid of introducé € 7,50
 • Individuele leden, patientpartners, donateurs van patiëntenorganisatie ReumaZorg Nederland hebben na aanmelding gratis toegang.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden vóór 26 oktober 2019. Een bewijs van deelneming is op aanvraag mogelijk. Aanmelden kan via:

E-mail: [email protected]
o.v.v. 2 november en uw naam + naam eventuele introducé + of u lid bent van een lokale reumapatiëntenvereniging of van ReumaZorg Nederland.

Bron: Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen