‘Roes’ over de gevolgen van lachgas

Lachgas, alle media schrijven erover en het is een hot item in de politiek. Nu is er een boek voor jongeren om te laten zien hoe tof het is, maar ook wat de gevaren kunnen zijn. Aan de hand van het verhaal van Yvar en Lola word je meegenomen in het leven van een vriendengroep waarin drank en drugs een grote rol spelen. Hoe ver ga jij om erbij te horen?

Ze komen bij elkaar in de klas te zitten, Yvar en Lola. Algauw ontstaat er een hechte vriendengroep. Het leven is een feestje dat hoognodig gevierd moet worden. En wel nu! Drank en lachgas horen daarbij… Dat pakt voor elk van de vrienden anders uit. Want niet alleen hun karakters zijn verschillend, de reacties van hun ouders ook. 

Lees de eerste twee hoofdstukken: leesfragment

Caja Cazemier is auteur en jongerencoach. 

Roes is haar 50e boek.

Caja deed voor dit boek veel onderzoek en heeft oog voor de psychologische aspecten van het experimenteren met alcohol en drugs, zoals stresshantering en groepsdruk. 

Met haar boek Vamp won ze in 2008 de Prijs van de Jonge Jury. Offline, Knalhard, Iets van mij en #selfie werden in de jaren daarna voor deze prijs genomineerd.

Roes | Caja Cazemier | ISBN 978 90 216 7962 4 | € 14,99 | Fictie 13+ | Verschijnt 9 oktober

Bron: Uitgeverij Ploegsma